У Кам’янському продають чергову недобудову

Мова йде про закинуте колись будівництво дитячого садка на 5-му мікрорайоні лівобережжя.
Оголошення про продаж цієї недобудови розміщене на сайті OLX, площа об’єкту – 2600 кв. метрів, земля під будівлею в оренді. Ціна 115 000 доларів США.
Цей дитсадочок почали будувати ще наприкінці 1980-х на початку 1990-х років, коли в Дніпродзержинську активно зводились житлові масиви лівобережжя та супутня інфраструктура. Але після розпаду СРСР будівництво зупинилося, а недобудова стала місцем перебування кримінальних елементів та дитячих травм. Так було багато років поспіль, будівля поступово розвалювалася і використовувалася деякими місцевими мешканцями як смітник.
У місті ж з роками постала проблема дитячих садків – навіть при значному скорочуванні народжуваності було важкувато пристроїти дитину у дошкільний заклад, бо багато їх закрилося, перетворившись на бізнес-центри, офіси комерційних фірм, автостоянки або просто на покинуті будівлі. Тому відродження дитсадка на 5-му мікрорайоні було б цілком логічним кроком. Особливо зараз, коли неподалік розташувалось містечко для вимушених переселенців із зони війни на Сході та Півдні України – адже маленьким біженцям було б зручно ходити саме в цей садок.
Але, як свідчать документи, зараз цю будівлю планують перетворити на багатоквартирний будинок, є навіть проектна документація. Хоча, звісно, долю споруди буде вирішувати її новий власник. Якщо такий знайдеться…

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *