У Дніпрі та області можуть продавати небезпечне авокадо з Перу

На полиці магазинів у Дніпропетровській області міг потрапити небезпечний для здоров’я авокадо. В продукті фахівці виявили кадмій, який є надзвичайно токсичними, навіть у незначних концентраціях. Він має шкідливу дію на нирки, кісткову і дихальну системи. 

Про це повідомляє Інформатор із посиланням на пресслужбу Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області.

Небезпечний елемент виявили в авокадо з Перу від виробника Agro San Jacinto S.A.C. Оптовиком зазначена країна Польща (RK-Impex.PL SP.ZOO, Przemysl). У Держпродспоживслужбі зазначили, що всі оператори ринку мають вилучити цю продукцію з обігу у строк не більше 2 робочих днів та проінформувати про це відповідні органи. Якщо ви побачили на полицях магазинів авокадо від цього виробника, повідомте про це за номером телефону служби — (099) 723-16-99.

Чим небезпечний кадмій?

Кадмій — це хімічний елемент, метал. Він застосовується в промисловості для виготовлення акумуляторів, фарб, захисних покриттів, виплавки особливо стійких до корозії сталевих сплавів. Він накопичується в трубчастих кістках, підшлунковій залозі, селезінці, але, перш за все, в печінці й особливо в нирках. Серед клінічних проявів приймання кадмію виділяють такі симптоми, як нудота, блювота, біль у животі і головний біль.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *