Житель Камянського району займався шахрайством

На Дніпропетровщині поліцейські викрили 22-річного чоловіка, який ошукав мешканця Черкащини за схемою “друг просить в борг”. Отримавши повідомлення у месенджері від нібито “друга” з проханням позичити гроші потерпілий одразу перерахував йому необхідну суму. Однак, згодом чоловік дізнався, що його ошукали.

Дізнавачі встановили, що 55-річному жителю Черкаської області в месенджері «Телеграм» написав «знайомий» та попросив терміново позичити йому гроші – обіцяючи повернути на наступний день. Чоловік погодився й одразу перерахував 4200 гривень. Наступного дня зателефонувавши приятелю – зрозумів, що його ошукали. Потерпілий одразу звернувся до поліції. Поліцейські відділення поліції № 3 Кам`янського РУП викрили зловмисника. Ним виявився 22-річний житель міста Верхівцеве.

За погодженням з Жовтоводською окружною прокуратурою фігуранту повідомили про підозру у скоєні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає обмеження волі на строк до трьох років.

Поліцейські нагадують, якщо друзі або знайомі через телеграм-повідомлення просять надати грошей у борг – необхідно спочатку зателефонувати людині особисто та переконатися, що їй дійсно потрібна допомога.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *