Неприємний запах у Кам’янському викликаний цвітінням води

Останніми днями мешканці міста почали відчувати неприємний запах, особливо його концентрація спостерігалась на водосховищі в районі ГЕС .

Міський голова Андрій Білоусов доручив департаменту екології та природних ресурсів міської ради розібратись з цим питанням та вжити відповідні заходи, в межах наданих повноважень. Фахівцями департаменту було  здійснено виїзд до прибережної смуги річки Дніпро та до самого водосховища в районі с. Романково. На місці було зафіксовано активне розмноження синьо-зелених водоростей (ціанобактерій), які і спричиняють цвітіння та виникнення неприємного запаху.

З метою розгляду питання по суті у зв’язку з тим що водосховище не відноситься до території міста Камʼянське були направлені відповідні листи до керівництва регіонального офісу водних ресурсів у Дніпропетровській області та Державної екологічної інспекції України Придніпровського округу

Нажаль, щороку на початку серпня у  зв’язку з високою температурю повітря відбувається цвітіння води на дніпровських водосховищах. Значний вплив на це мають гідрометеорологічні умови. На кількість клітин водоростей впливає слабкий водообмін, швидкість вітру, висока температура води та дощі.

Джерело – департамент екології та природних ресурсів Кам’янської міської ради

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *