Чи обов’язково купувати однакові обручки нареченим на весілля

Обручки – важлива частина весільної церемонії. Однак, варто знати, чи мають вони бути однаковими у нареченої та нареченого, чи можуть відрізнятися.

Чи можна, щоб жіноча обручка відрізнялася від чоловічої – читайте нижче.

Які існують традиції

Обручку носять на безіменному пальці правої руки. Багато хто, особливо старші покоління, вважають, що обручки мають бути ідентичними. Нібито це гарантує щасливе подружнє життя.

Однак, у сучасному світі молодь не приділяє увагу прикметам, тому існують такі варіанти вибору:

  • однакові – такий стиль підходить як для молодих дівчат, так і для зрілих жінок, додаючи образу стриманої вишуканості
  • схожі – чудове рішення для молодят, які бажають дотриматися формальних норм і традицій. Зараз є багато дизайнів – унікальні візерунки та наявність або відсутність каменів
  • різні – часто такі обручки обирають пари, які хочуть виділитися. Для таких людей важливим є збереження своєї індивідуальності

Правила вибору різних обручок

Такі обручки можуть відрізнятися за стилем, але бажано, щоб вони були виготовлені з одного металу. І навпаки: обручки можуть мати однаковий стиль, але бути виготовлені з різних матеріалів.

Якщо чоловік обирає масивну каблучку, наречена може вибрати більш витончену й оригінальну. Важливо тільки, щоб обидві прикраси були схожої форми або з одного металу.

Якщо наречена віддає перевагу каблучці з діамантовою доріжкою, нареченому краще підшукати відповідну модель у каталозі, де представлені чоловічі обручки з одним діамантом. При цьому камені в обох каблучках повинні збігатися за кольором.

Який метал обрати

Кращим вважається золотий метал. Здавна золото було символом достатку та фінансового благополуччя, а срібло – захистом від нечисті і негативної енергетики.

До того ж на каблучках можна зробити незвичне гравіювання у вигляді спільної дати або фрази: у нареченої буде початок, а у нареченого – продовження. Можна також використовувати знак у вигляді сердечка.

Важливо, на якому б виробі ви не зупинилися, зрештою тільки молодята визначають, які обручки зроблять їх щасливими. Не так важливо, однакові у вас весільні прикраси чи різні – любов і довговічність шлюбу залежать не від цього.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *