Набридли звичайні м’ясні котлети, чи, можливо, хочеться трохи урізноманітнити повсякденне меню? Тоді наступний рецепт вам на допомогу! Котлетки з баклажанів та гречки не тільки дуже ніжні та смачні, а й корисні. Їх можна як смажити, так і запікати. При подачі використовуйте сметану із зеленню, грибний соус або будь-яку іншу заправку на свій смак.
Гречані котлети з баклажанами виходять досить бюджетними, оскільки сьогодні саме сезон синіх. Страва сподобається не лише вегетаріанцям, а й тим, хто дотримується правильного збалансованого харчування. Готові котлетки досить ситні, але зовсім не важкі. Ми однозначно рекомендуємо!
Повірте, ці рум’яні котлети з гречаної каші з додаванням обсмажених баклажанів і цибулі закохують раз і назавжди! Аромат готовій страві надають солодкий перець, часник та трави. Фарш для котлет потрібно обов’язково подрібнити блендером, так вони набувають надзвичайно м’якої та ніжної текстури. Чудова альтернатива будь-яким гарнірам.
Складові
Гречка 80 г, Баклажан 190 г, Болгарський перець 90 г, Цибуля 130 г ,Часник 2 зуб., Яйце 1 шт., Панірувальні сухарі 4 ст. л., Сіль 1 ч. л., Сушений базилік 1 ч. л., Соняшникова олія 4 ст. л.
Приготування
1. Гречану крупу промийте, залийте водою (300 мл). Доведіть до кипіння. Потім посолити (0,5 ч. л.) і варити 15 хвилин на невеликому вогні, до готовності. Потім злийте зайву воду і дайте каші охолонути до теплого стану.
2. Поки вариться гречка, очистіть баклажан, цибулю, часник та солодкий перець. Баклажан наріжте кружальцями, цибулю і перець – дрібними кубиками, часник подрібніть під пресом. У сковороді розігрійте 2 ст. л. рослинної олії, викладіть шматочки баклажанів і протягом 5 хвилин смажте на середньому вогні.
3. Викладіть готові шматочки баклажанів на паперовий рушник, щоб увібралася олія. Цибулю відправте в сковороду, що звільнилася, обсмажте на середньому вогні до м’якості, 3-5 хвилин.
4. У мисці з’єднайте гречану кашу, що остигла, солодкий перець, часник, обсмажені баклажани і цибулю. Подрібніть все занурювальним блендером до однорідності.
5. До гречано-овочевої маси додайте яйце, сухарі, сушений базилік та 0,5 ч. л. солі. Ретельно перемішайте. Дайте масі постояти ще 5-10 хвилин.
6. Потім вологими руками сформуйте невеликі котлети. Паралельно в сковороді розігрійте масло, що залишилося, викладіть котлети. Смажте заготовки на середньому вогні з кожного боку по 3-5 хвилин.
Котлети з гречки та баклажанів готові до подачі. Із зазначеної кількості продуктів виходить 12 котлет середнього розміру. Приємних вам кулінарних звершень!