Рецепт дня: Піца з картоплі

Приготувати смачну піцу можна не тільки з тіста. Як основа підійде навіть картопля. Домашня піца з картоплі виходить неймовірно ситною, дуже апетитною і дуже смачною.

Як начинку ви можете використовувати ковбасу з твердим сиром та томатами, як зазначено в рецепті. Також можете взяти відварене куряче філе, болгарський перець та моцареллу. З таким набором продуктів піца вийде не менш смачною.

Щоб у вас вийшла ідеальна основа для цієї страви, викладайте натерту картоплю виключно в розпечену олію. Якщо вона буде недостатньо гарячою, картопляний шар може пристати до сковороди. До речі, щоб основа добре схопилася, не забудьте додати до натертого овочу яйце.

Складові
Картопля 3 шт., Помідор 2 шт., Ковбаса варена 150 г, Твердий сир 80 г, Яйце 2 шт., Сіль по смаку, Чорний перець (мелений) 2 дрібки.

Приготування
1. Очищаємо картоплю. Натираємо її на великій тертці. Викладаємо на добре розігріту сковороду із олією. Поступово розподіляємо натерту картоплю по всій поверхні.

2. Накриваємо картоплю кришкою. Смажимо протягом 10 хвилин на помірному вогні.

3. Готуємо начинку. Нарізаємо ковбасу на тонкі смужки. Ретельно промиваємо помідори. Акуратно нарізаємо їх не надто товстими кружальцями. Натираємо на великій тертці твердий сир.

4. У глибоку ємність вбиваємо яйця. Додаємо сіль та чорний мелений перець. Добре збиваємо все, використовуючи вилку.
5. Заливаємо картопляний шар яєчною сумішшю. Смажимо все під кришкою протягом 3-4 хвилин. Потім за допомогою двох лопаток перевертаємо пласт із картоплі.
6. Зверху викладаємо ковбасу, рівномірно розподіляючи її. Потім поміщаємо кружальця з помідорів. Присипаємо все натертим твердим сиром.

7. Накриваємо сковороду кришкою. Тримаємо піцу на помірному вогні протягом 10 хвилин. Готово!

До речі, перевертати пласт із картоплі ви можете як за допомогою двох лопаток, так і іншим методом. Спробуйте просто перекинути основу піци на тарілку, перевернувши сковороду. А потім знову поверніть її на вогонь. Коли піца буде готова, рекомендуємо перекласти її на дерев’яну дощечку, посипати свіжою зеленню і нарізати на трикутні шматочки. Смачного!

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *