Вакцинували понад 5 тис дітей: на Дніпропетровщині триває catch-up кампанія з імунізації від кору

Понад місяць на Дніпропетровщині триває catch-up кампанія з імунізації дітей від кору. Вона направлена на тих, хто не вакцинувався від цього інфекційного захворювання або отримав лише одну дозу. Вже охопили більше 5 тис таких хлопців і дівчат, повідомили в ОВА.

«Кір тяжко протікає, ослаблює імунітет і нерідко обертається ускладненнями. Пневмонією або енцефалітом. Попередити це може вакцинація. Проте місяць тому в області було більше 14 тис дітей, які не мали жодного щеплення від цього інфекційного захворювання або отримали тільки одну дозу. Аби захистити таких хлопців і дівчат, стартувала catch-up кампанія з імунізації», – каже начальниця відділу департаменту охорони здоров’я ОВА Наталія Шмалько.

За цей час вона охопила більше 5 тис дітей. Найбільше серед них маленьких пацієнтів – віком від 2 до 6 років. Таких вакцинували майже 1850.

«У Національному календарі – два щеплення від кору. В 12 місяців та 6 років. Якщо їх пропустили, варто надолужити. Зробити це можна абсолютно безкоштовно у будь-якому з понад 300 пунктів. Там є вакцина. Вона безпечна та захистить дитину від кору, епідемічного паротиту і краснухи», – додала в.о. завідувача відділу імунопрофілактики Дніпропетровського обласного центру контролю та профілактики інфекційних хвороб Олена Портняга.

Сatch-up кампанія з імунізації триватиме до кінця вересня.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *