На Дніпропетровщині шахрай ошукував людей на продажі неіснуючого товару

На Дніпропетровщині поліцейські викрили 24-річного шахрая. Чоловік ошукував людей у соціальних мережах. Гроші від покупців отримував, а обіцяний товар не відправляв.

Поліцейські встановили, що підозрюваний у соціальній мережі створив декілька акаунтів, де розмістив інформацію з фотографіями про продаж товару з Європи. Після того, як люди робили замовлення, чоловік повідомляв потенційних покупців про необхідність повної передплати. Не дочекавшись свого товару, люди розуміли, що іх ошукали та звернулись за допомогою до поліції.

Поліцейські відділення поліції №3 Кам’янського РУП встановили, що до шахрайств причетний 24-річний житель м. Верхівцеве. Слідчі встановили, що на даний час від шахрайських дій чоловіка постраждало 24 особи на сумму майже 280 тисяч гривень. Інші факти наразі перевіряються.

За погодженням з Жовтоводською окружною прокуратурою чоловіку повідомили про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 та ч.2 ст.190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Тривають слідчі дії.

Поліцейські нагадують громадянам бути уважними та обережними під час купівлі товару в інтернеті. Щоб не стати жертвою шахраїв, купуйте товари лише у перевірених продавців та у перевірених інтернет-магазинах, або користуйтеся послугою післяплати та сплачуйте за товар на пошті.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *