На Дніпропетровщині медики та поліцейський “допомагали” ухилянтам

У Дніпрі затримали поліцейського, медиків та пособників. Вони за гроші вигадували діагнози та підробляли документи для ухилення від військової служби. Вартість такої послуги коштувала 13 тисяч доларів США. Зловмисників піймали під час отримання частини хабаря — 5 тисяч доларів США. 

За даними слідства, таку схему у 2023 році організував старший оперуповноважений райвідділу у Дніпропетровській області. Про це пише Інформатор з посиланням на публікацію Офісу генерального прокурора.

До неї він залучив працівників медичних закладів на території Донецької та Дніпропетровської областей та посередника. Кожен з них мав свою роль та вживалися заходи щодо конспірації. Громадяни виготовляли довідку із фейковою наявністю тяжкого захворювання у військовослужбовця, або когось із членів його родини, що нібито вимагало невідкладної операції.

У подальшому це дозволяло списати його через ВЛК з військової служби через непридатність та встановлення МСЕК групи інвалідності або через догляд за родичем “інвалідом”.

Правоохоронці затримали організатора, старшу медичну сестру одного з комунальних медичних закладів та посередника. Їм повідомили про підозру за 3 частиною статті 28, та 3 частиною статті 368 ККУ. Наразі перевіряється причетність до вчинення злочину керівництва та службових осіб регіонального військово-медичного центру, МСЕК та правоохоронців.

Під час обшуків поліцейські вилучили мобільні телефони, медичні документи з ознаками фіктивності, чорнові записи, грошові кошти на суму понад 30 тисяч доларів США.

Наразі підозрюваним обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави в розмірі від 1,4 до 1,6 мільйона гривень.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *