У Дніпрі чоловік за 5000 доларів вирішував питання щодо зняття з військового обліку

У Дніпрі затримали ділка, який за 5000 доларів США обіцяв вирішити питання щодо зняття з військового обліку. Місцевому мешканцю повідомили підозру. Йому може загрожувати до пʼяти років позбавлення волі. 

Оперативники управління стратегічних розслідувань у Дніпропетровській області спільно зі слідчими обласної поліції заблокували чергову схему уникнення призову на військову службу. За 5000 доларів США місцевий мешканець, маючи зв’язки в одному з районних ТЦК, обіцяв допомогти громадянину вирішити питання щодо його зняття з військового обліку.

Поліцейські затримали фігуранта у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України під час отримання неправомірної вигоди – 5000 доларів США. Наразі затриманому повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 369-2 (Зловживання впливом) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Продовжується збір доказової бази для притягнення інших учасників корупційної схеми до відповідальності. Процесуальне керівництво у досудовому розслідуванні здійснює Західна окружна прокуратура міста Дніпра.

За скоєне підозрюваному може загрожувати штраф від 34 000 до 85 000 грн або позбавлення волі на строк від двох до п’яти років.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *