Для його приготування рекомендуємо брати фрукти твердих сортів. Яблука не повинні бути дуже м’якими або залежаними. Адже тоді в процесі тушкування вони перетворяться на кашу і домогтися потрібної текстури буде неможливо.
Готуючи фруктову начинку, використовуйте е желе, смак якого вам подобається більше. Ви можете купувати як апельсинове, так і лимонне. Головне – використовувати цілу пачку цитрусового желе, щоб смак цього фруктового шару був дуже насиченим.
Складові
Цукор 430 г, Розпушувач 2 ч. л., Яблуко 1,5 кг, Апельсинове желе 78 г, Вода 50 мл, Пшеничне борошно 290 г, Яйце 8 шт., Вершкове масло 200 г, Волоські горіхи 150 г, Панірувальні сухарі 2 ст. л., Кокосова стружка 200 г, Кукурудзяний крохмаль 1 ст. л.
Приготування
1. Готуємо яблучну начинку. Очищаємо фрукти від шкірки. Видаляємо серцевину. Нарізаємо яблука великими шматочками. Поміщаємо їх у сотейник. Вливаємо воду. Тушкуємо яблука до повного випаровування рідини.
2. Всипаємо до фруктів цитрусове желе. Перемішуємо до однорідності. Забираємо сотейник із плити. Залишаємо яблучну начинку до повного остигання.
3. Готуємо пісочне тісто. У миску просіюємо 280 г пшеничного борошна. Додаємо до нього охолоджене вершкове масло, натерте на великій тертці. Перемішуємо до стану крихти.
4. Беремо 4 яйця. Відокремлюємо жовтки від білків. Додаємо до сухої суміші жовтки. Всипаємо 160 г цукру та 1 ч. л. розпушувача. Замішуємо тісто. Поміщаємо в поліетиленовий пакет і відправляємо в холодильник на 1 годину.
5. Викладаємо пісочне тісто на пергамент. Розкочуємо його в пласт. Поміщаємо пергамент з тістом на лист або у форму для випікання. Формуємо невисокі борти.
6. Готуємо другий вид тіста. Подрібнюємо волоські горіхи в крихту, використовуючи м’ясорубку або блендер. Всипаємо до них панірувальні сухарі, 1 ч. л. розпушувача та 10 г борошна. Добре все перемішуємо.
7. В окремій ємності збиваємо білки в піну. Поступово всипаємо до них 120 г цукру. Збиваємо все до утворення стійких піків.
8. Беремо ще 4 яйця. Відокремлюємо білки від жовтків. У збиті білки з цукром поступово додаємо жовтки, добре все перемішуючи. Потім акуратно всипаємо суху суміш з горіхів, помішуючи кулінарною лопаткою до однорідності.
9. Готуємо кокосову начинку. У глибокій ємності збиваємо білки. Поступово всипаємо до них 150 г цукру. Ретельно збиваємо все до пишної щільної маси. Всипаємо крохмаль. Добре перемішуємо.
10. До отриманої суміші всипаємо дрібну кокосову стружку. Знову перемішуємо всі інгредієнти до однорідної маси.
11. Формуємо пиріг. На пісочне тісто поміщаємо охолоджену яблучну начинку. Зверху викладаємо кокосову масу, рівномірно розподіляючи її.
12. Потім поміщаємо горіхову суміш, рівняючи її за допомогою ножа чи кулінарної лопатки. Відправляємо пиріг у розігріту до 170 градусів духовку на півтори години. Готово!
Нехай пиріг трохи охолоне у формі. Тільки потім діставайте його та розрізайте на порційні шматочки. Ці яблучні ласощі з кокосовою начинкою і двома видами тіста можна подавати навіть з нагоди свята. Гостям обов’язково припаде до смаку такий незвичайний і до шаленства апетитний десерт.
На спортивних змаганнях побував мер Андрій Білоусов. "У спортивному комплексі «Прометей» стартував новий сезон «Пліч-о-пліч:…
Поліцейські Дніпра скерувати до суду обвинувальний акт щодо чоловіка, який вчинив замах на вбивство власної…
Понад чотирьох годин нічних пошуків завершилися позитивно і поліцейські Нікопольщини розшукали заблукалу 82-річну жінку. 21…
Дніпропетровська ОВА запрошує підприємців регіону на дев’яту онлайн-зустріч учасників платформи «Діалог влади та бізнесу». Тема…
Гурт Kalush Orchestra презентував кліп на пісню «Коли». Відео знімали у лісі. «Уявіть себе через…
У Кривому Розі правоохоронці ліквідували нарколабораторію з вирощування конопель. Там вилучили майже 3 тис рослин…