Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Японська закуска з баклажанів «Агебіташі»

Чи любите ви сезонні страви з баклажанів? Ми обожнюємо! Тому сьогодні пропонуємо познайомитись із чимось особливим. Японська закуска з баклажанів «Агебіташі» – це та неповторна страва, яка безсумнівно порадує вас і ваших близьких.

Його назва складається з ageh (смажений) та hitashi (вимочений). Баклажани спочатку обсмажуються у фритюрі або, як у нашому рецепті, з додаванням невеликої кількості олії. Після — тушкують в запашному бульйоні. Автентичні рецепти включають бульйон даші (з водоростями, грибами і стружкою тунця) і рисове вино. Для вас ми підготували більш адаптовану версію.

Японська закуска з баклажанів Агебіташі може стати вашим фаворитом серед рецептів з баклажанів. Готові сині виходять дуже ніжними і ароматними. Свіжий імбир чудовим чином перетворює цю закуску, надаючи їй необхідної гостроти та пікантності. Це зовсім нескладна страва, тому її неодмінно варто спробувати!

Складові
Баклажан 2 шт., Соняшникова олія 2 ст. л., Соєвий соус 4 ст. л., Рисовий оцет 1,5 ст. л., Вода 250 мл, Цукор 1 ст. л.

Приготування
1. Розріжте баклажани навпіл уздовж, на кожній половині зробіть глибокі надрізи по діагоналі. Не розрізайте повністю, зробіть інтервали між надрізами 2–3 мм. Нагрійте сковороду на середньому вогні, додайте 1-2 ст. л. олії, обсмажте баклажани з обох боків по 3 хвилини.

2. Перекладіть баклажани зі сковороди в тарілку, дайте сковороді трохи охолонути. Якщо на сковороді з’явився нагар, обережно видаліть його паперовим рушником. Додайте в сковороду соєвий соус, рисовий оцет, цукор і воду, перемішайте і доведіть до кипіння.

3. Обсмажені баклажани додайте в сковороду і готуйте під кришкою 10 хвилин, поки баклажани не стануть м’якими і вберуть соус.

4. Подавайте баклажани охолодженими до кімнатної температури, посипавши зеленою цибулею, натертим імбиром з відвареним рисом або без гарніру. Приємного апетиту!

Порада: якщо хочете приготувати японську автентичну версію, замініть воду на таку ж кількість бульйону, а рисовий оцет замініть мирином або саке. Також баклажани можна смажити у фритюрниці, температура олії має бути 130 градусів. Готову страву зберігайте у холодильнику до 3 діб.

Олена

Recent Posts

На Дніпропетровщині під час пожежі загинула жінка

18 листопада, о 10:56, на вулиці Садова міста Синельникове, горів одноповерховий житловий будинок.   Вогонь охопив…

24 хв. ago

У Камʼянському все спокійно

Про ситуацію в місті повідомив мер Андрій Білоусов. "Триває комбінована атака ворога на нашу країну.…

24 хв. ago

Вночі над Дніпропетровщиною збили 12 безпілотників

Про це повідомив в.о голови ОВА Владислав Гайваненко. "В області триває повітряна тривога. Залишайтеся у…

50 хв. ago

Графіки відключення світла у Кам’янському на сьогодні, 19 листопада

Згідно з інформацією ДТЕК, діятимуть такі графіки: Група 1.1 з 01:30 до 05:00 з 07:00…

53 хв. ago

На Дніпропетровщині з’явиться перший модульний міст

У прифронтовому районі Дніпропетровщини встановлюють перший модульний міст довжиною 40 метрів — сучасну переправу, яка…

53 хв. ago

У Кам’янському районі згорів житловий будинок

Сьогодні вночі 19 листопада, на вулиці Черняховського у Жовтих Водах Кам’янського району, сталася пожежа. Горів…

59 хв. ago