Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Японська закуска з баклажанів «Агебіташі»

Чи любите ви сезонні страви з баклажанів? Ми обожнюємо! Тому сьогодні пропонуємо познайомитись із чимось особливим. Японська закуска з баклажанів «Агебіташі» – це та неповторна страва, яка безсумнівно порадує вас і ваших близьких.

Його назва складається з ageh (смажений) та hitashi (вимочений). Баклажани спочатку обсмажуються у фритюрі або, як у нашому рецепті, з додаванням невеликої кількості олії. Після — тушкують в запашному бульйоні. Автентичні рецепти включають бульйон даші (з водоростями, грибами і стружкою тунця) і рисове вино. Для вас ми підготували більш адаптовану версію.

Японська закуска з баклажанів Агебіташі може стати вашим фаворитом серед рецептів з баклажанів. Готові сині виходять дуже ніжними і ароматними. Свіжий імбир чудовим чином перетворює цю закуску, надаючи їй необхідної гостроти та пікантності. Це зовсім нескладна страва, тому її неодмінно варто спробувати!

Складові
Баклажан 2 шт., Соняшникова олія 2 ст. л., Соєвий соус 4 ст. л., Рисовий оцет 1,5 ст. л., Вода 250 мл, Цукор 1 ст. л.

Приготування
1. Розріжте баклажани навпіл уздовж, на кожній половині зробіть глибокі надрізи по діагоналі. Не розрізайте повністю, зробіть інтервали між надрізами 2–3 мм. Нагрійте сковороду на середньому вогні, додайте 1-2 ст. л. олії, обсмажте баклажани з обох боків по 3 хвилини.

2. Перекладіть баклажани зі сковороди в тарілку, дайте сковороді трохи охолонути. Якщо на сковороді з’явився нагар, обережно видаліть його паперовим рушником. Додайте в сковороду соєвий соус, рисовий оцет, цукор і воду, перемішайте і доведіть до кипіння.

3. Обсмажені баклажани додайте в сковороду і готуйте під кришкою 10 хвилин, поки баклажани не стануть м’якими і вберуть соус.

4. Подавайте баклажани охолодженими до кімнатної температури, посипавши зеленою цибулею, натертим імбиром з відвареним рисом або без гарніру. Приємного апетиту!

Порада: якщо хочете приготувати японську автентичну версію, замініть воду на таку ж кількість бульйону, а рисовий оцет замініть мирином або саке. Також баклажани можна смажити у фритюрниці, температура олії має бути 130 градусів. Готову страву зберігайте у холодильнику до 3 діб.

Олена

Recent Posts

На Майдані Героїв Кам’янського висадили дерева до Дня довкілля

Про це повідомив мер міста Андрій Білоусов. "З 14 по 19 квітня у Кам’янському проходять…

12 години ago

«Каметсталь» у квітні планує відвантажити 90 тисяч тон квадратної заготовки

Завод «Каметсталь» гірничо-металургійної групи «Метінвест», у квітні 2025 року планує відвантажити 90 тисяч тонн квадратної…

13 години ago

Спортивна спільнота Кам’янського провела соціальну акцію на підтримку ЗСУ

17 квітня у Кам’янському відбулася соціальна акція на підтримку Збройних Сил України. Захід об’єднав спортсменів,…

13 години ago

Кам’янське готується до Великодніх та поминальних днів (відео)

Сьогодні мер міста разом зі своїми підлеглими здійснив об’їзд міста та проінспектував виконання робіт з…

14 години ago

Ворог атакував енергетичний об’єкт на Дніпропетровщині

Ворог знову б'є по енергетиці: пошкоджено об'єкт ДТЕК на Дніпропетровщині. Сьогодні вранці рф атакувала дронами…

14 години ago

У Кам’янському районі триває посівна кампанія

Аграрії району активно працюють з початком посівної кампанії 2025 року. З планових 75,01 тис. га…

14 години ago