Рецепт дня: Зелений майонез без яєць

Сьогодні ми розповімо, як за мінімум часу приготувати щось унікальне – натуральний майонез без шкідливих консервантів та підсилювачів смаку. Цей майонезний соус не потребує сирих яєць, оцту та цукру, що робить його більш дієтичним та економним.

Зелень надає йому якусь пікантність у смаку і приємний фісташковий відтінок. Такий майонезний соус із зеленню можна запросто використовувати як заправку в салати та для закусок з лаваша. Він легкий, у міру густий і дуже апетитний на вигляд. Краще за магазинний у рази!

Повірте, такий натуральний соус майонез без шкідливих добавок куди простіше і швидше приготувати вдома, ніж шукати в супермаркетах. Весь процес займає близько хвилини, причому смак соусу легко міняти з кожним новим приготуванням – додавайте улюблені спеції та зелень, експериментуйте. В основі рецепту лежить нерафінована оливкова олія холодного віджиму.

Складові
Молоко 50 мл, Оливкова олія 100 мл, Лимонний сік 3 ст. л., Часник 1 зуб., Сіль 0,5 ч. л., Зелена цибуля за смаком, Петрушка за смаком.

Приготування
1. Перелийте молоко у високу зручну склянку. Додайте до нього оливкову олію та збийте хвилину блендером, не відриваючи ножа від дна.

2. Потім влийте сік половини лимона, додайте сіль, дрібно наріжте часник, нашаткуйте цибулю і петрушку. Поперчіть домашній майонезний соус і знову все перемішайте в однорідну масу. Якщо хочете отримати густішу консистенцію, додайте 0,5 ч. л. крохмалю, розведеного у воді, і ще раз збийте.

Цей соус чудовий тим, що, куди його не додай, він лише прикрасить оригінальний смак страви, додасть соковитості та ніжності. Його легко можна давати дітям (в помірних кількостях), адже в ньому немає нічого шкідливого. Спробуйте, друзі!

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *