НЕстихійне лихо в Кам’янському

На фото – дорога, що проходить з вулиці Вільної (колишня Магнітогорська) у двори житлових будинків.
Так сталося, що в останні десь років з 15 ця дорога стала дуже важливою магістраллю. Вона стала чи не єдиним заїздом автотранспорту з вулиці Вільної до будинків, які розташовані на цьому житловому масиві та 11-го ліцею. Бо через одні двори заїхати неможливо – так вже спроектували цю територію радянські архітектори,  а щодо інших – проблема виникла вже зовсім недавно. Справа в тому, що там проїзди захаращені приватними авто – деякі з містян, а тепер ще й переселенців, економлять кошти на гаражах та платних автостоянках, тому й оставляють свої машини просто у дворах на дорогах, які колись були призначені для проїзду транспорту. Тепер там не проїдуть ні автівки поліції, ні пожежники, ні «швидка допомога», ні аварійні служби. Але ця проблема – окрема розмова, хоч з нею все одно доведеться щось робити. От і вийшло, що дорога, яку ми бачимо на фото, стала ледве не єдиною магістраллю, яка найкоротшим шляхом веде до кількох житлових будинків.
Щодо цієї дороги. Проходить вона повз будівлю № 9 по вулиці Вільній, розташованій на зупинці автобусу маршруту 11-А. Колись тут було дуже популярне у радянські часи кафе «Весна», потім був магазин «Плюс», а в останні роки у цьому приміщенні – похоронне бюро. Як ми вже не раз писали, похоронний бізнес в Україні зараз процвітає, і контора на Вільній з дуже красномовною назвою «Ісход» – тому підтвердження. Похоронники постійно ведуть якісь ремонтно-будівельні роботи, щось вдосконалюють, споруджують нові гаражі, паркани і багато чого іншого, видно, гроші у них є. Але розмова не про це.
Десь днів 7-10 тому вони завезли до своєї контори старі бетонні плити. Складували їх просто на узбіччі дороги, про яку ми ведемо розмову. Причому складували відверто недолуго: менші плити опинились внизу «піраміди», більші – наверху, до того ж складено плити було криво-косо. Водії, які проїжджали поруч, казали: от-от може впасти, хоча б нікого не завалило. І от днів зо 5 тому трапилось – «піраміда» завалилася. Слава Богу, начебто нікого не зачепило, але… Тепер дорогу, про яку йде сова, перегороджено, там проїхати дуже складно, майже неможливо. І вбирати «кучу малу» похоронники поки що аж ніяк не збираються.
Може, вони навмисно не прибирають те, що навалили? Хочуть таким нехитрим методом перекрити рух автомобілів біля своєї контори, щоб не заважали. Але ж тоді виникає питання – а чи мають вони право на територію, по якій проходить дорога? Тоді нехай огороджують її парканом, ставлять табличку «Приватна власність» та з документами в руках доводять своє право на цю територію.
А поки що проїзд захаращено. Днями у Кам’янському пройшла буря, падали дерева та стовпи, було перегороджено чимало доріг. А тут обійшлося без стихії – дорогу заблокували рукотворно, без втручання природи. Таке собі НЕстихійне лихо вийшло…

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *