У Кам’янському до Дня міста запрацюють важливі соціальні об’єкти

Про це повідомляє мер Андрій Білоусов.

«Всебічно підтримувати ветеранів війни та членів їх сімей – обов’язок не лише влади, а й всієї громади.
Лише в такий спосіб ми можемо засвідчити нашим захисникам свою повагу та вдячність.

На День міста запустимо в роботу ряд соціально важливих об’єктів. Сьогодні, 5 вересня, перевірив їх готовність. На завершальній стадії перебувають роботи зі створення Центру соціальної підтримки ветеранів війни, членів їх сімей та членів сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України.
Основним завданням Центру є надання інформаційно-консультаційної, психологічної та юридичної підтримки. Працюватиме Центр в будівлі ЦНАПу при департаменті соціальної політики Кам’янської міської ради.

Також 15 вересня запрацює перший у Кам’янському Центр соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства. Створено його для надання комплексної допомоги постраждалим особам. В основному з домашнім насильством стикаються жінки, часто з дітьми. Для них створено доступний та безпечний простір – 4 кімнати з ліжками, кімната матері та дитини, кухня, душова тощо. Постраждалі особи мають право перебувати в «кризовій кімнаті» безоплатно та цілодобово протягом 20 діб. За цей час фахівці Центру будуть допомагати людині впоратись з її складними життєвими обставинами. Після закінчення граничного строку перебування у «кризовій кімнаті» постраждалу особу може бути влаштовано до інших спеціалізованих служб, які надають схожі соціальні послуги.

Працюємо. Допомагаємо. Підтримуємо», – говориться в повідомленні Білоусова.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *