Кам’янчанка взяла участь в одній з найпрестижніших наукових олімпіад світу

В останні дні літа в Києві відбулася подія, що об’єднала активну молодь нашої країни — IJSO (International Junior Science Olympiad) — одна з 12 найпрестижніших наукових олімпіад у світі, визнаних ЮНЕСКО. Тут учні показують, як добре знаються на одразу трьох природничих дисциплінах: фізиці, хімії та біології.
У спільноті однодумців, заряджених драйвом та прагненням до перемоги, учасники нац. відбору IJSO, провели 5 місяців. Серед них — учениця КЗ «Науковий ліцей імені Анатолія Лигуна» Камʼянської міської ради Мороз Анастасія, яка набрала максимальну кількість балів з двох дисциплін, а саме фізики та біології. Діти мали трохи різну вікову категорію, тому для декого програма ще була зовсім незнайома, але всі на одному рівні намагалися засвоїти лекції від лекторів, які вклали купу зусиль задля підготовки. Для усіх фіналістів конкурсу час минув у плідній праці з вивчення теоретичної бази та надбання практичних навичок. Обдаровані школярі поглиблювали свої знання, спілкуючись з наставниками та знайомлячись один з одним. Протягом підготовки до IJSO та його фінального етапу, що проходив 25-29 серпня 2023 року у Києві, діти не тільки отримали безцінний досвід (для когось перший) праці в науково-дослідницькій лабораторії МАНЛаб, а й цікаво провели час у спілкуванні і екскурсіях на тлі чудових видів столиці нашої Батьківщини.
Учасники фіналу подолали непростий шлях у 4 етапи і відчули смак наукової боротьби та азарт до перемоги.
Перший етап проходив у вигляді тестування з фізики, хімії та біології, що включав 30 тестових завдань у вигляді міжнародного зразку MSQ (по 10 з кожного предмету) тривалістю 2 астрономічні години.
Другий етап — онлайн тестування з фізики, хімії та біології, що складався з 45 завдань різного рівня складності (по 15 завдань з кожного предмету) і тривав 3 астрономічні години. Кожен з учасників знаходився у повному онлайні, тобто мав увімкнену камеру та мікрофон.
Третій етап — тренувальний онлайн табір довжиною в місяць, після якого проводилися онлайн контрольні з кожного предмету.
Четвертий та останній етап — іспити в офлайн таборі. Іспити тривали 3 дні ( один день — один предмет). З кожного предмета було по 3 контрольні, в які також входила практика.
Кожен з фіналістів був мотивований здобути якнайвищий результат, щоб перемогти. У підсумку змагань за сукупністю результатів поважне журі обрало шість членів та резерв команди, яка представлятиме Україну на міжнарі IJSO у грудні 2023 року. Але всі учасники, без винятку, отримали море позитиву, драйву і задоволення від участі у заході, підняли на новий рівень свої знання, випробували свої сили у боротьбі та знайшли справжніх друзів і однодумців.
Олена

Recent Posts

У Дніпрі 12-річна дівчина “накачалася” алкоголем і потрапила до лікарні

До однієї з лікарень Дніпра потрапила 12-річна дівчина, в якої виявили алкогольну інтоксикацію, передає "Відомо"…

1 годину ago

У Кам’янському стартував довгостроковий творчий проєкт «АРТ-терапія – лікуємо мистецтвом» (відео)

На арт-заході побував міський голова Андрій Білоусов. "Викладачі мистецьких шкіл міста, бібліотекарі, керівники творчих гуртків…

2 години ago

Мешканець Кам`янського району пограбував перехожого

У Верхівцеве поліцейські затримали 22-річного зловмисника, який пограбував перехожого. Під приводом надання допомоги підозрюваний викрав…

2 години ago

Братовбивство під Дніпром

У Нікополі поліцейські повідомили про підозру 37-річному нападнику, який побив рідного брата до смерті. Конфлікт…

2 години ago

Театр Кам’янського розігрує квитки

Театр ім. Лесі Українки розігрує два запрошення на дві персони кожне на оперету “ЛЕТЮЧА МИША”,…

3 години ago

Дніпропетровщину атакували дронами

Про це повідомив голова ОВА Сергій Лисак. "Вчора до пізнього вечора російська армія била по…

3 години ago