Дніпровському олігарху висунули чергові звинувачення

Колишнього бенефіціара “ПриватБанку” Ігоря Коломойського та п’ятьох членів організованої ним групи підозрюють у незаконному привласненні понад 9,2 мільярдів гривень, повідомляють у НАБУ.

За даними слідства, у січні-березні 2015 року бенефіціаром був тодішній Голова Дніпропетровської обласної держадміністрації. Він розробив план, як привласнити гроші банку. Зробив це, щоб фінансувати підконтрольну офшорну компанію та збільшити свою частку у статутному капіталі.
Для цього банк штучно зобов’язали виплатити підконтрольній компанії понад 9,2 мільярдів гривень під проводом зворотного викупу власних облігацій за завищеною вартістю.

Потім частину суми, понад 446 мільйонів, перерахували на рахунки трьох пов’язаних юридичних осіб під виглядом операцій з купівлі-продажу цінних паперів, а згодом – на рахунки ще двох.

Зрештою гроші прийшли на рахунок кінцевого бенефіціара “ПриватБанку”. Ними він розпорядився на власний розсуд – вніс до статутного капіталу банку на виконання вимог Національного банку України.
Наразі серед підозрюваних: Ігор Коломойський, колишній Голова Правління та три його заступники.
Цю справу розслідують за статтями 191, 209, 366 Кримінального кодексу України.
Це вже четвертий епізод у справі заволодіння грошами “ПриватБанку”.

 

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *