Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Відкритий пиріг з баклажанами

Сезон баклажанів, як і інших корисних овочів, незабаром закінчиться. Тому сьогодні на порядку денному одна з оригінальних осінніх страв – відкритий пиріг із баклажанами та томатами. Повірте, його розсипчасте тісто, соковита начинка та пікантний присмак синіх не залишать байдужим нікого, навіть дітей.

Рецепт підходить вегетаріанцям та тим, хто дотримується збалансованого харчування. Готовий пиріг із баклажанами буде чудовою прикрасою святкового столу. У вас вийде дуже смачна, економна та яскрава страва. Що сказати, це найкращий овочевий пиріг з усіх, що ви куштували.

Зазвичай для цього рецепта використовують круглу форму діаметром 28 см. Тоді пиріг виходить не надто високим. Його так  простіше різати та подавати до столу. Вершкове масло для тіста беріть не менше 73% жирності. Так готовий корж вийде ніжнішим, ароматним і розсипчастим. У саму ж заливку можна додати спеції на кшталт копченої паприки, базиліка чи орегано. Експериментуйте із задоволенням!

Складові
Баклажан 500 г, Пшеничне борошно 280 г ,Розпушувач 2 ч. л., Яйце 4 шт. ,Цибуля 2 шт., Вершкове масло 80 г, Часник 1 шт., Молоко 250 мл, Сметана 150 г,  Твердий сир 100 г, Помідор 2 шт, Овочевий бульйон 125 мл., Олія 1 ст. л., Сіль за смаком, Чорний перець (мелений) за смаком, Петрушка за смаком.

Приготування
1. Розмішайте борошно з розпушувачем. Додайте чайну ложку солі, яйце, холодне рубане масло та 50 мл молока. Швидко замісіть однорідне тісто, загорніть у харчову плівку та відправте в холодильник на 30 хвилин.

2. Баклажани помийте, наріжте кружальцями (скибочками), посоліть з кожного боку і залиште приблизно на 15 хвилин.

3. Цибулю наріжте кубиками, подрібніть часник. Все це обсмажте на розігрітій олії. Додайте баклажани і тушкуйте все разом ще близько 3 хвилин, поступово вливаючи бульйон.

4. Сметану змішайте з яйцями і молоком, що залишилися, додайте сир і петрушку (кінзу), приправте сіллю і перцем за смаком.
5. Вистеліть дно та краї форми тістом. Зверху викладіть баклажани. Потім викладіть тонко нарізані помідори. Залийте їх вершковим соусом.
6. Пиріг випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці (якщо конвекція -160 градусів) близько 45 хвилин.

Готовий пиріг із баклажанами бажано подавати теплим. Але й у холодному вигляді він має досить багатий смак. Смачного!

Олена

Recent Posts

Дощі накриють майже всю Україну: чого чекати кам’янчанам наступного тижня

Найближчими днями буде переважно суха та спекотна погода. Лише подекуди пройдуть короткочасні дощі. Втім, уже…

9 години ago

Як Дніпро оговтується після нічної російської атаки

У ніч з 6 на 7 червня ворог здійснив комбіновану атаку по містах. Численні вибухи…

10 години ago

На Дніпропетровщині чоловік штрикнув опонента ножем

За замах на вбивство суд виніс вирок мешканцю Кривого Рогу. 24-річний фігурант вдарив ножем чоловіка…

12 години ago

Ворог нещадно атакував Дніпропетровщину

Про наслідки ударів повідомив голова ОВА Сергій Лисак. "Вночі область пережила комбіновану атаку росіян. Наші…

13 години ago

У Кам’янському без надзвичайних подій

Про ситуацію в місті на ранок повідомив мер Андрій Білоусов. "Вночі область пережила комбіновану атаку…

13 години ago

Під Дніпром рятували п’яного мотоцикліста, який врізався в паркан

Про це розповіла керівниця Кам’янської станції обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Лариса…

14 години ago