Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Відкритий пиріг з баклажанами

Сезон баклажанів, як і інших корисних овочів, незабаром закінчиться. Тому сьогодні на порядку денному одна з оригінальних осінніх страв – відкритий пиріг із баклажанами та томатами. Повірте, його розсипчасте тісто, соковита начинка та пікантний присмак синіх не залишать байдужим нікого, навіть дітей.

Рецепт підходить вегетаріанцям та тим, хто дотримується збалансованого харчування. Готовий пиріг із баклажанами буде чудовою прикрасою святкового столу. У вас вийде дуже смачна, економна та яскрава страва. Що сказати, це найкращий овочевий пиріг з усіх, що ви куштували.

Зазвичай для цього рецепта використовують круглу форму діаметром 28 см. Тоді пиріг виходить не надто високим. Його так  простіше різати та подавати до столу. Вершкове масло для тіста беріть не менше 73% жирності. Так готовий корж вийде ніжнішим, ароматним і розсипчастим. У саму ж заливку можна додати спеції на кшталт копченої паприки, базиліка чи орегано. Експериментуйте із задоволенням!

Складові
Баклажан 500 г, Пшеничне борошно 280 г ,Розпушувач 2 ч. л., Яйце 4 шт. ,Цибуля 2 шт., Вершкове масло 80 г, Часник 1 шт., Молоко 250 мл, Сметана 150 г,  Твердий сир 100 г, Помідор 2 шт, Овочевий бульйон 125 мл., Олія 1 ст. л., Сіль за смаком, Чорний перець (мелений) за смаком, Петрушка за смаком.

Приготування
1. Розмішайте борошно з розпушувачем. Додайте чайну ложку солі, яйце, холодне рубане масло та 50 мл молока. Швидко замісіть однорідне тісто, загорніть у харчову плівку та відправте в холодильник на 30 хвилин.

2. Баклажани помийте, наріжте кружальцями (скибочками), посоліть з кожного боку і залиште приблизно на 15 хвилин.

3. Цибулю наріжте кубиками, подрібніть часник. Все це обсмажте на розігрітій олії. Додайте баклажани і тушкуйте все разом ще близько 3 хвилин, поступово вливаючи бульйон.

4. Сметану змішайте з яйцями і молоком, що залишилися, додайте сир і петрушку (кінзу), приправте сіллю і перцем за смаком.
5. Вистеліть дно та краї форми тістом. Зверху викладіть баклажани. Потім викладіть тонко нарізані помідори. Залийте їх вершковим соусом.
6. Пиріг випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці (якщо конвекція -160 градусів) близько 45 хвилин.

Готовий пиріг із баклажанами бажано подавати теплим. Але й у холодному вигляді він має досить багатий смак. Смачного!

Олена

Recent Posts

На пляжах Дніпропетровщини виявили холероподібний вібріон

У річці Дніпро та річці Кільчень виявили холероподібні вібріони. Такі бактерії можуть викликати серйозні кишкові…

3 години ago

В одному з міст на Дніпропетровщині скоротили комендантську годину

З 1 серпня 2025 року в місті Самар змінився час комендантської години. Тепер вона триватиме…

4 години ago

На Дніпропетровщині зловмисник обікрав літню жінку

За крадіжку коштів з картки літньої жінки поліцейські Дніпропетровщини повідомили про підозру 21-річному чоловіку. 76-річна…

4 години ago

Оформив кредит на знайомого: під Дніпром затримали шахрая

Слідчі Дніпропетровщини повідомили про підозру зловмиснику, який ошукав знайомого на понад 20 тисяч гривень. 33-річний…

4 години ago

У Кам’янському районі хлопчик застряг головою у дитячій гірці

Вдень, 1 серпня, на вулиці Захисників України у місті Вільногірськ, на дитячому майданчику дворічний хлопчик…

5 години ago

Інформація про стан атмосферного повітря у Кам’янському

  1.Перевищення максимально разових ГДК та ОБРВ: Дата Інгредієнти, концентрації яких перевищують ГДК  м.р. та ОБРВ м.р. мг/м3   Напря-мок…

5 години ago