Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Відкритий пиріг з баклажанами

Сезон баклажанів, як і інших корисних овочів, незабаром закінчиться. Тому сьогодні на порядку денному одна з оригінальних осінніх страв – відкритий пиріг із баклажанами та томатами. Повірте, його розсипчасте тісто, соковита начинка та пікантний присмак синіх не залишать байдужим нікого, навіть дітей.

Рецепт підходить вегетаріанцям та тим, хто дотримується збалансованого харчування. Готовий пиріг із баклажанами буде чудовою прикрасою святкового столу. У вас вийде дуже смачна, економна та яскрава страва. Що сказати, це найкращий овочевий пиріг з усіх, що ви куштували.

Зазвичай для цього рецепта використовують круглу форму діаметром 28 см. Тоді пиріг виходить не надто високим. Його так  простіше різати та подавати до столу. Вершкове масло для тіста беріть не менше 73% жирності. Так готовий корж вийде ніжнішим, ароматним і розсипчастим. У саму ж заливку можна додати спеції на кшталт копченої паприки, базиліка чи орегано. Експериментуйте із задоволенням!

Складові
Баклажан 500 г, Пшеничне борошно 280 г ,Розпушувач 2 ч. л., Яйце 4 шт. ,Цибуля 2 шт., Вершкове масло 80 г, Часник 1 шт., Молоко 250 мл, Сметана 150 г,  Твердий сир 100 г, Помідор 2 шт, Овочевий бульйон 125 мл., Олія 1 ст. л., Сіль за смаком, Чорний перець (мелений) за смаком, Петрушка за смаком.

Приготування
1. Розмішайте борошно з розпушувачем. Додайте чайну ложку солі, яйце, холодне рубане масло та 50 мл молока. Швидко замісіть однорідне тісто, загорніть у харчову плівку та відправте в холодильник на 30 хвилин.

2. Баклажани помийте, наріжте кружальцями (скибочками), посоліть з кожного боку і залиште приблизно на 15 хвилин.

3. Цибулю наріжте кубиками, подрібніть часник. Все це обсмажте на розігрітій олії. Додайте баклажани і тушкуйте все разом ще близько 3 хвилин, поступово вливаючи бульйон.

4. Сметану змішайте з яйцями і молоком, що залишилися, додайте сир і петрушку (кінзу), приправте сіллю і перцем за смаком.
5. Вистеліть дно та краї форми тістом. Зверху викладіть баклажани. Потім викладіть тонко нарізані помідори. Залийте їх вершковим соусом.
6. Пиріг випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці (якщо конвекція -160 градусів) близько 45 хвилин.

Готовий пиріг із баклажанами бажано подавати теплим. Але й у холодному вигляді він має досить багатий смак. Смачного!

Олена

Recent Posts

У Кам’янському все спокійно

Про ситуацію в місті на ранок повідомив мер Андрій Білоусов. "Вдень і вночі наші захисники…

6 секунд ago

Ворог продовжує бити по Дніпропетровщині FPV-дронами та артилерією: поранений чоловік

Про це повідомив в.о голови ОВА Владислав Гайваненко. "FPV-дронами та артилерією ворог продовжував бити по…

13 хв. ago

У Дніпрі легковик влетів у стовп

У вівторок, 4 листопада, у Дніпрі на перехресті вулиць Херсонскої та Володимира Антоновича. Сталася ДТП…

17 хв. ago

У Кам’янському районі спалахнув дах будинку

4 жовтня вдень на вулиці Садовій села Зоря Божедарівської селищної територіальної громади Кам'янського району, сталася…

32 хв. ago

Гороскоп на 5 листопада 2025 року

♈ Овен Сьогодні на перший план виходять питання особистих ресурсів та цінностей. Ви можете гостро…

34 хв. ago

У Дніпрі під час пожежі у будинку постраждала жінка

Увечері 4 листопада  на вулиці Чернігівській Амур-Нижньодніпровського району Дніпра. сталася пожежа. Прибувши за викликом рятувальники…

35 хв. ago