Рецепт дня: Пиріг з варенням

Ваша бабуся точно готувала вам свій фірмовий пиріг із варенням. Це були улюблені ласощі до чаю! Але згодом усі забули про цю випічку. Але якщо хочеться чогось солоденького, та немає змоги бігти до магазину – для приготувння цього пирога усе є у вашому холодильнику. Та й виходить він пухким та ароматним. До чаю – саме те!

Швидкість приготування цієї випічки ви гідно оціните. Пиріг на кефірі з варенням ви встигнете спекти навіть вранці! Тісто без дріжджів займає рівно хвилину, максимум дві. Решту роботи робить духовка!

Для приготування цього швидкого пирога можна використовувати будь-яке варення або джем. Комусь більше подобається смородиновий смак, комусь яблучний. Рекомендуємо поекспериментувати, щоб знайти ідеальне поєднання.

Складові
Кефір 1 скл., Варення 1 скл., Яйце 2 шт., Пшеничне борошно 2 скл., Розпушувач 10 г, Соняшникова олія 100 мл, Вершкове масло за смаком.

Приготування
1. Змішайте кефір з варенням у глибокій мисці.

2. Додайте соняшникову олію і змішані яйця, перемішайте інгредієнти до однорідності.

3. Всипте борошно та розпушувач, замісіть основу для пирога.

4. У форму для випікання, змащену вершковим маслом, вилийте приготовану основу. Випікайте 35 хвилин в попередньо розігрітій до 180 °С духовці.

Не забудьте перевірити пиріг без дріжджів на готовність за допомогою дерев’яної шпажки. Нагадаємо: вона має бути повністю сухою. Можна прикрасити готовий пиріг цукровою пудрою. Але не переборщіть, якщо ваша випічка і так вийшла солодкою. Приємного чаювання!

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *