Господині пострадянського простору вміють вражати: хтось вміло втілює у життя свої фірмові рецепти, а хтось готує традиційні, звичні для всіх страви, але робить це бездоганно. Але, погодьтеся, іноді з’являється бажання урізноманітнити сімейну вечерю чимось смачним та незвичайним.
Тому сьогодні ми поділимося з вами фантастичним частуванням, яке під силу кожному. За смаком ця легка запіканка з курячим фаршем чимось схожа з котлетами, проте на вигляд страва виходить у рази кращою. У деяких місцевостях її ще називають м’ясним хлібом або курячим терином.
У результаті куряча запіканка виходить дуже ніжною, з м’ясним приємним ароматом. Завдяки товстому шару з фаршу ви отримуєте досить ситну та поживну страву. А рум’яна скоринка із розплавленого сиру неодмінно приверне увагу домочадців. Наприкінці обов’язково посипте запіканку улюбленою зеленню.
Складові
Курячий фарш 1 кг, Яйце 1 шт., Цибуля 1 шт., Часник 3 зуб., Манка 4 ст. л., Молоко 150 мл, Кетчуп 4 ст. л. ,Вустерский соус 2 ст. л., Базилік 7 г, Твердий сир 100 г, Сіль до смаку ,Чорний перець (мелений) до смаку.
Приготування
1. Для початку дрібно наріжте цибулю, потім подрібніть часник.
2. Додайте в курячий фарш манну крупу, молоко, кетчуп та яйце. Посоліть і поперчіть за смаком, всипте базилік.
3. Влийте соус вустерський (підійде і соєвий). Після – перекладіть все у форму для запікання або сформуйте рулет у фользі.
4. Запікайте блюдо при 190 градусах 40 хвилин. Готовність перевіряйте зубочисткою, проткнувши рулет у центрі. Сік має бути абсолютно прозорим.
5. Змастіть верх рулету 1 ст. кетчупу, посипте сиром і відправте запікатися при 220 градусах ще 5 хвилин.
Для більшої пікантності у фарш можна додати розпарених та порізаних сухофруктів на зразок чорносливу або кураги. Тут уже дивіться на свій смак. Якщо любите гостріші страви, всипте також трохи паприки.