Якщо ви вперше спробуєте цей пиріг з кабачків, інші страви з цим корисним овочем відійдуть на другий план. Будете рідше смажити зелененькі та скручувати їх у рулетики. Виявляється, приготувати кабачковий пиріг куди простіше та смачніше! Обов’язково беріть рецепт на замітку.
Якщо слово «пиріг» у вас незмінно асоціюється з метушнею з тістом, забудьте про це. У цьому випадку тісто готове за 3 хвилини. Вам потрібно лише змішати всі інгредієнти до однорідності. Жодних дріжджів та розпушувача, жодних «підйомів» і «настоянок». У цьому й принадність заливного пирога!
Для тих, хто вже зневірився знайти нові смачні рецепти приготування кабачків до кінця сезону, цей рецепт точно для вас. До речі, замість сиру фета ви можете використовувати будь-який інший сир. Головне, щоб на пирозі з кабачками та помідорами вийшла апетитна сирна «ковдра».
Складові
Кабачок 4 шт., Соняшникова олія 50 мл, Сіль за смаком, Чорний перець (мелений) за смаком, Панірувальні сухарі 2 ст. л., Яйце 5 шт., Кефір 350 мл, Пшеничне борошно 2 скл., Сода 0,5 ч. л. , Зелена цибуля 2 пуч., Помідор 3 шт., Сир фета за смаком.
Приготування
1. Кабачки наріжте товстими шайбами. Полийте їх 30 мл олії, посоліть, поперчіть, додайте панірувальні сухарі і перемішайте.
2. Застеліть форму для випікання пергаментом, викладіть кабачки в один шар. Випікайте 20 хвилин у розігрітій до 180 °С духовці.
3. Яйця змішайте з соняшниковою олією, сіллю, перцем і кефіром. Всипте в яєчну суміш борошно та соду. Замісіть рідке тісто і додайте в нього нарізану зелену цибулю.
4. Залийте приготовлені кабачки тістом, рівномірно розподіліть його по поверхні.
5. На тісто викладіть тонко нарізані помідори. Відправте форму випікатися при тій же температурі ще 25 хвилин.
6. Сир фета натріть на тертці. Посипте приготований пиріг і поверніть його на 10 хвилин у духовку.
Як бачите, технологія приготування пирога з кабачків із сиром дуже проста. Наріжте овоч, покладіть його у форму, залийте тістом і відправте в духовку. Страва виходить не тільки смачною, а й корисною. Запечений кабачковий пиріг можна подавати як самостійну страву або як закуску. Смачного!