Кам’янчанин звернувся до Зеленського

Екс-нардеп з Кам’янського, керівник партії «Рішучі»  Віталій Купрій офіційно звернувся до президента України Володимира Зеленського з вимогою вжити заходів щодо колишнього міністра оборони Олексія Резнікова та його оточення, яких Купрій звинувачує в корупції.

«Політична партія “РІШУЧІ” із головним офісом у Гостомелі направила сьогодні лист Президенту України з проханням ініціювати перевірку антикорупційними органами і СБУ фактів вірогідного відмивання коштів екс-міністром оборони Олексієм Резніковим, вкрадених у ЗСУ. Оприлюдню текст і додам фото:
Шановний пане Президенте!
Дякую Вам за прийняття наболілого і давно очікуваного суспільством рішення звільнити з посади Міністра Оборони України Олексія Резнікова. Він дійсно не забезпечив належну підготовку нашої Батьківщини до повномасштабного вторгнення РФ, замішаний у цілій низці ганебних корупційних скандалів, веде себе по-хамськи із журналістами та громадськими діячами. Сподіваюсь, що тепер пан Резніков не зможе використовувати свою посаду задля тиску на свідків та співучасників своїх злочинів і нарешті стане фігурантом чисельних кримінальних проваджень, в яких виявлено мільярдні крадіжки на війні, що призводить до чисельних жертв серед українців і віддаляє наш день перемоги.
Вітаю Вашу пропозицію прирівняти злочини в Міноборони, до яких вочевидь причетний пан Резніков, до державної зради, судити його із максимальним покаранням, у тому числі із конфіскацією награбованого майна на користь ЗСУ.
Проте корупціонери в нашій країні вже навчились як ховати свої статки, у тому числі за відсутності електронного декларування, відмиваючи вкрадені гроші через здійснення інвестиційної та іншої бізнес-діяльності як на території України, так і за кордоном. До відмивання грошей залучаються родичі, друзі та інші близькі люди із оточення чиновників-хабарників. Як людина із активною громадянською позицією, особисто знаючи пана Резнікова з часів його роботи у КМДА і виявивши ще у 2016 році його масштабні зловживання у сфері зовнішньої реклами столиці, я почав проводити розслідування з метою виявлення напрямків вірогідного інвестування коштів, які вкрадені у наших військових.
Для мене стала підозрілою наявність наступних фактів. Ще у 2017 році Олексій Резніков працював заступником голови КМДА та працював разом із керівником управління туризму КМДА Антоном Тараненком. На наступному фото вони зображені у складі делегації, яка відвідувала Китай за метою розвитку туризму. Співголовою делегації тоді був голова Асоціації індустрії гостинності України Олександр Лієв. який у майбутньому очолив один із найважливіших Департаментів Міноборони що мав забезпечувати ЗСУ озброєнням (пана Лієва я також знаю особисто).
При цьому слід зазначити, що вже тоді між Олексієм Резніковим і Антоном Тараненком сформувалися тісні довірливі дружні стосунки, у тому числі на рівні родин. Це підтверджується фото.
Також пан Резніков і пан Тараненко продовжували свої контакти у сфері бізнесу і після звільнення з посад в КМДА.
Логічним є факт того, що і на теперішній час ці дві особи мають тісні і дружні контакти. Після того, як Верховна Рада України проголосувала за відставку Олексія Резнікова, Антон Тараненко почав його хвалити на своїй сторінці у Фейсбуці.

резніков 1
Я б хотів звернути Вашу увагу на стрімке зростання бізнесу Артема Тараненко, яке по своєму часу співпало із призначенням на посаду Міністра Оборони України Олексія Резнікова. До 2009 року – продаж музикальних дисків, власник ресторану у Донецьку. Потім державна служба в КМДА. З 2018 року займався малоприбутковими проектами у туристичному та ІТ бізнесі. Але з початку 2022 року пан Тараненко стає потужним девелопером з багатомільйонним бізнесом ANTA GROUP. Починає проекти будівництва в Анталії з турецьким партером. Мене насторожив цей факт, оскільки нам відомо про корупційний скандал із закупівлею курток для військових, де також фігурувала турецька фірма, яка насправді буда «прокладкою» із кінцевим бенефіціаром – одним із народних депутатів Вашої партії «Слуга народу».

хата
Але якщо раніше бізнес починався із будівництва трьох будинків в Туреччині, то тепер Антон Тараненко розповідає про відкриття офісу в Індонезії на Балі і будівництво там масштабного готельного комплексу Anta Residents Canggu в найкращій локації острова – Бату Балонг, ЧАНГУ. До проекту долучені потужні дизайнери, управляти їм буде Керуюча компанія Ribas Hotels Group з українським корінням.
Тобто під час війни в Україні ми бачимо як друг Олексія Резнікова, до речі призивного віку, семимильними кроками розвиває свій девелоперський бізнес. Він почав його 2 роки тому фактично з нуля і раніше ніяким чином не був причетний до будівництва. Вищезазначене має ознаки того, що для розвитку цього бізнесу використовуються кошти, які виведені Олексієм Резніковим із оборонного бюджету країни через корупційні схеми.
На підставі вищенаведеного ПРОШУ Вас ініціювати перевірку вищевказаних фактів, долучивши до них антикорупційні органи НАБУ і НАЗК. Також ініціювати за Вашою ініціативою відкриття кримінального провадження за фактом державної зради, надати вказівку заступнику Голови СБУ Олександру Покладу організувати контррозвідувальний супровід цієї справи, під час якого також перевірити яким чином Антон Тараненко залишив Україну під час дії воєнного стану.
Голова ПП «РІШУЧІ», Купрій В.М. народний депутат України VIII скликання
», – пише Купрій у своєму фейсбуці.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *