Мер Кам’янського побував у Карнаухівці (відео)

Про візит до селища міський голова Андрій Білоусов розповів у своєму телеграм-каналі.

“Нещодавно Міністерство культури та інформаційної політики внесло обряд приготування Карнаухівської зливаної каші до Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України. ЇЇ рецепт дістався карнаухівчанам у спадок ще з часів заснування селища славнозвісним козаком Семеном Карнаухом. Готували страву на природі, продукти зносили у складку.
Сьогодні, 13 вересня, гостинні та працьовиті мешканці селища Карнаухівка на чолі із старостою Тетяною Фріске провели презентацію традиційної зливаної каші, яку готували гуртом. Разом з депутатами Кам’янської міської ради від ПП «Бджола» завітав на захід. Поспілкувався з мешканцями та скуштував знамениту кашу. Вона дуже смачна, поживна та корисна. Також подарували громаді акустичну систему від «Бджоли», аби їх культурні заходи відбувались на кращому технічному рівні.
Саме прагнення волі та згуртованість притаманні нашому народу. Ми, українці, завжди у разі потреби та небезпеки тримаємося гуртом. І сьогодні ми як ніколи об’єдналися в боротьбі за майбутнє нашої держави. Тож бережемо свої традиції, культурні цінності та надбання. Віримо ЗСУ та в Перемогу”, – йдеться у повідомленні.

Відео можна переглянути тут.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *