Кам’янчанам є про що замислитися… (фото)

Інформація наших колег з видання https://sobitie.com.ua/ про те, що приватна фірма «Лідер-Комфорт» намагається будь-яким засобом «вибити» борги з мешканців будинку № 28 по вулиці Української Добровольчої Армії (колишня Республіканська) зацікавила наших читачів. 
Ми не будемо ще раз детально розповідати цю історію, запинимось лише на кількох моментах, які напевно будуть цікавими для містян.

оголошення
Отже, момент перший. Розголошуючи номера квартир, де є борги, на весь будинок, працівники «Лідер-Комфорту» грубо порушили українське законодавство, яке захищає право громадян на нерозголошення персональних даних. А борги за квартиру – це теж є персональними даними. Згадується гучна історія, яка була в одному з міст України років з 15-20 тому. Там мерія вирішила «стимулювати» боржників платити за комунальні послуги, для чого на величезних білбордах по всьому місту вивісила адреси квартир, де накопичились борги. Але це «ноу-хау» прожило зовсім недовго – суди заборонили такий метод «вибивання» боргів, бо він порушує права громадян на таємницю персональних даних. Про заклик до сусідів до «співпраці» стягування боргів з квартир №№ 4 та 8 ми взагалі мовчимо. Цікаво, що, на погляд «Лідер-Комфорту», повинні робити сусіди з боржниками? Прийти до них у гості з сокирою і вимагати погасити борги? Чи підпалити їм двері? Чи застосувати ще якісь силові засоби? Але все ж це незаконно, вимагати борги можна лише через суд, і ніяк інакше! А заклики до сусідів можна розцінити як провокування конфлікту між громадянами! І це – під час війни! Якщо у мешканців квартир з боргами є знайомі юристи, вони можуть звернутися до суду на дії «Лідер-Комфорту» і виграти процес, бо закон – саме на їхньому боці! Так, за квартиру платити треба, але стягувати борги можна лише у правовому полі, а не закликами до самосуду!

тріщина
Тепер момент другий. Будинок № 28 обслуговується «Лідер-Комфортом», то ж ми вирішили подивитись, як якісно ведеться це обслуговування. Чесно кажучи, якось не дуже. По стінах будинку розповзаються тріщини, і нікому до цього немає справи. Тобто тріщини будуть рости, і рано чи пізно будинок стане аварійним. Але «Лідер-Комфорт» чомусь ніяк не реагує на ці руйнівні процеси. Може, думають, що працювати у Кам’янському залишилось недовго, головне – зібрати якомога більше грошей, а там хоч трава не рости?

клумба

До речі, про траву. Прибудинкова територія виглядає дуже неохайно, ніхто не дивиться ні за кущами, ні за рослинами на клумбі біля будівлі.

каміння

Вже більше тижня пройшло після буревію в нашому місті, а біля будинку № 28 досі лежать на землі каміння, які принесло дощовою водою, і прибрати їх, схоже, нікому.

колодязь

Біля будинку є технічний колодязь, який забезпечує доступ чи то до водних, чи то до теплових комунікацій. Цей колодязь накритий абияк двома бетонними та кількома лінолеумними плитами. Це не лише виглядає неестетично, це – й загроза для мешканців, особливо для дітей провалитися у яму. Невже «Лідер-Комфорту» важко навести тут лад? Чи головне для цієї контори все ж таки зібрати гроші та щезнути, а там хай хоч що? І чи є за що платити цій конторі?
І, нарешті, третій момент. Якщо «Лідер-Комфорт» вже пішов на те, що оприлюднив адреси боржників, то ця контора може піти далі. А саме – продати борги якійсь колекторській фірмі, після чого фахові юристи такої фірми почнуть «вибивати» борги за допомогою маси різноманітних інструментів, зокрема, й через суди. І тоді сума боргу у мешканців цих квартир значно виросте, і є реальна загроза позбутися житла. Бо юристи у колекторів дуже «кручені», і справи бо вибиванню боргів – це їхній хліб, і судитися з ними буде дуже важко. Такі от невеселі реалії.
Зараз керівництво «Лідер-Комфорту» їздить по всьому місту, агітуючи мешканців багатоквартирних будинків переходити до них на обслуговування. Історія з будинком № 28 дуже переконливо показує, чим може завершитися їхній «сервіс». Отже, кам’янчанам, яким «Лідер-Комфорт» обіцяє створити справжній рай у окремо взятому будинку, є над чим замислитися…

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *