Рецепт дня: Тертий пиріг з киселем та яблуками

Тертий пиріг готують абсолютно з будь-якими начинками: фруктами, ягодами, сиром та повидлом. Але особливо гарна така випічка з киселем. Цей незвичайний для приготування пирогів інгредієнт перетворює простий тертий пиріг на щось казкове.

Яблука з ягідним киселем – найкращий варіант начинки для такої солодкої страви. Не лише смак пісочного пирога стає цікавішим, але ще і його вигляд. Апетитний рожевий прошарок так і манить відрізати ще один шматочок цієї випічки.

Щоб приготувати начинку необхідної текстури для десерту, слід збити яєчні білки з цукром. Додаєте до них кисіль вашого улюбленого смаку – і ягідна основа для безе готова!

Складові
Пшеничне борошно 400 г, Яйце 4 шт. ,Цукор 330 г, Вершкове масло 140 г, Сметана 1 ст. л., Розпушувач 2 ч. л., Ванільний цукор 10 г, Сіль 1 дріб., Яблуко 3 шт., Кисіль80 г.

Приготування
1. У глибоку ємність просійте пшеничне борошно та розпушувач. Додайте до них охолоджене вершкове масло, натерте на тертці. Перетріть все руками до стану крихти.

2. В окремій ємності з’єднайте 150 г цукру зі сметаною. Відокремте білки від жовтків. Додайте до пісочної крихти сметанну суміш та жовтки. Замісіть однорідне тісто.

3. Розділіть тісто на дві частини (велику і меншу). Обмотайте їх харчовою плівкою. Відправте в холодильник на півгодини.

4. Приготуйте безе. Збийте білки з цукром, що залишився. Додайте сухий кисіль. Всипте ванільний цукор. Ретельно збийте всі інгредієнти, використовуючи міксер.
5. Промийте яблука. Видаліть серцевину. Наріжте фрукти пластинками.
6. Дно та бортики форми для випікання застеліть пергаментом. Викладіть більший шматочок тіста на низ. Розрівняйте його по дну форми та сформуйте бортики.

7. Зверху викладіть яблучні пластинки. Покрийте фрукти збитою білковою масою, рівномірно розподіляючи її. Зверху натріть невеликий шматочок тіста на великій тертці. Відправте в духовку на 1:20 при 180 градусах. Готово!

Як тільки пиріг добре пропечеться, дістаньте його з духовки. Нехай він постоїть за кімнатної температури і злегка охолоне. Потім розділіть його на шматочки, щоб гості відразу побачили, наскільки гарна така яблучна випічка в розрізі.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *