У Кам’янському знову запрацює проєкт «Бюджет участі”

У Кам’янському поновлюється провадження інструментів «Бюджет участі. Місто» та «Бюджет участі. Діти», про це повідомили в департаменті економічного розвитку міської ради.
Українці та українки повинні мати гарт та силу, щоб протистояти військовій агресії, віднайти нові сенси, визначити подальший шлях зміцнення демократії та розвитку суспільства. Відтак маємо зміцнювати державу і на містах також. Окрім обов`язкової підтримки захисників та захисниць, які знаходяться в лавах ЗСУ та боронять територію України, маємо створювати такі умови життя у громадах, які б зміцнювали розуміння важливості демократичних процесів управління та прийняття прозорих рішень.
Одним із простих та знайомих громаді Кам`янського інструментів прийняття спільних рішень є бюджет участі, який втілився у загальноміський конкурс “Бюджет участі. МІСТО” та окремі конкурси у школах міста “Бюджет участі. ДІТИ”. Ці інструменти дозволяють громаді, зокрема школярам та школяркам Кам`янського, самостійно визначати пріоритети в розподілі частини коштів міського бюджету, реалізовуючи своє право голосу, готуючи проєкти та підтримуючи їх під час конкурсів.
Бюджет участі – про демократію, право голосу та його реалізацію, свободу вибору, лідерство та небайдужість, усвідомлення своєї ролі у розвитку громади. І, так, це інструменти вільних та впевнених українців та українок, які не залишаються осторонь та будують своє місто і вільну демократичну державу.
Розуміючи важливість цих інструментів, міський голова Андрій Білоусов доручив поновити провадження інструментів партисипації “Бюджет участі. МІСТО” та “Бюджет участі. ДІТИ”, які входять до переліку програм пріоритетного напряму “Інвестиції в місто”.
Наразі перші необхідні кроки по відновленню партисипації у Кам`янському виконано. Координаційна рада з питань партиципаторного бюджетування затвердила:
– Перебіг строків циклу “Бюджет участі. МІСТО” у 2023-2024 роках: https://kam.gov.ua/ua/osxfile/pg/310122911136351_p18_1o/
– Перебіг строків циклу “Бюджет участі. ДІТИ” у 2023-2024 роках: https://kam.gov.ua/ua/osxfile/pg/310122448584046_p18_1o/
– План інформаційно-промоційної кампанії у 2023-2024 роках: https://kam.gov.ua/ua/osxfile/pg/310122581728501_p18_2o/
Деталі проведення конкурсів будуть повідомлені згодом.
Олена

Recent Posts

Жителів Дніпропетровщини попереджають про пожежну небезпеку

Дніпропетровський регіональний центр з гідрометеорології попереджає: у період з 19 по 20 травня на території…

18 години ago

ГО “Бджола” долучилася до щотижневої благодійної ініціативи Козацької церкви Пресвятої Покрови

Кожної суботи настоятель церкви Ієромонах Феодосій організовує безкоштовну роздачу їжі для нужденних та парафіян. ГО…

18 години ago

У Міському парку культури та відпочинку пройшов дитячий спортивно-розважальний захід до “Дня Сім’ї”

ГО “Бджола” та “Фонд розвитку Кам’янського” влаштували для дітей та батьків активні вихідні. Малеча брала…

18 години ago

Кам’янське вшановує пам’ять жертв політичних репресій

Щороку в третю неділю травня ми вшановуємо пам’ять жертв політичних репресій. Про це повідомив мер…

19 години ago

Кам’янське втратило захисника

Про це повідомив мер міста Андрій Білоусов. "16 травня в одній з лікарень Одеси помер…

19 години ago

У Дніпрі невідомі побили військового медика

Молодики напали на військового медика і застосували проти нього балончик та розбили обличчя. Цю інформацію…

19 години ago