Рецепт дня: Часникові коржики

Золотисті часникові коржики на кефірі з легкістю можуть замінити буханець магазинного хліба. Такі ароматні пампушки хороші і до перших страв, і до чаю. Жоден покупний багет не зрівняється з цією домашньою смакотою.

Готуються рум’яні коржики з елементарного набору продуктів. Для тіста вам знадобляться лише пшеничне борошно, розпушувач та кефір. А для ароматної олії варто взяти кілька зубчиків часнику та свіжу петрушку.

Під час замішування тіста можна помітити, що воно продовжує липнути до рук. У цьому випадку додайте ще трохи пшеничного борошна. Тісто, навпаки, вийшло надто забитим? Тоді влийте невелику кількість чистої води (1-2 ст. л буде достатньо).

Складові
Пшеничне борошно 450 г, Розпушувач 2 ст. л., Кефір 400 мл, Сіль 0,5 ч. л., Часник 3 зуб. ,Петрушка за смаком, Соняшникова олія 6 ст. л.

Приготування
1. Просіюємо пшеничне борошно в глибоку ємність. Додаємо розпушувач та сіль. Добре все перемішуємо. Вливаємо кефір кімнатної температури.

2. Замішуємо м’яке та еластичне тісто, яке не липне до рук. Поміщаємо його в миску. Накриваємо харчовою плівкою і залишаємо на 10-15 хвилин на кухні. Очищаємо часник. Подрібнюємо його, використовуючи прес. Ретельно промиваємо петрушку. Обсушуємо її. Дрібно нарізаємо зелень.

3. У невеликій мисці з’єднуємо часник та петрушку. Вливаємо до них 4 ст. л. олії. Додаємо 1 дрібку солі. Добре перемішуємо до однорідної суміші.
4. Викладаємо тісто на робочу поверхню. Розділяємо його на 10 рівних частин, кожну з яких скочуємо в кулю. Потім розкочуємо заготовки в довгасті коржики.
5. Розігріваємо сковороду із олією. Обсмажуємо коржики на помірному вогні. Як тільки одна сторона підрум’яниться, перевертаємо їх на іншу.
6. Змащуємо коржики ароматною часниковою олією. Чекаємо, поки інша сторона набуде золотистого кольору, а потім прибираємо пампушки з вогню.

Ви й оком не встигнете моргнути, як рідні зметуть ці часникові коржики зі столу. Ну а по-іншому і бути й не може, адже апетитні домашні пампушки так і манять своїм дивовижним ароматом, встояти перед яким – нездійсненне завдання.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *