У Дніпрі виявили любителя “руського міра”

За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури повідомлено про підозру місцевому мешканцю за фактом розповсюдження матеріалів із закликами до насильницької зміни, повалення конституційного ладу України (ч. 2 ст. 109 КК України).

За даними слідства, підозрюваний, використовуючи два акаунти у забороненій соціальній мережі, неодноразово розміщував антиукраїнські публікації.

Він дискредитував вище військово-політичне керівництво України, закликав громадян за допомогою зброї повалити діючу владу та приєднатися до рф. Дякував президенту країни-агресора за проведення так званої «спецоперації».

За результатами проведеної семантико-текстуальної експертизи, опубліковані дописи містять публічні заклики до захоплення та зміни влади в Україні.

Під час обшуку за місцем проживання підозрюваного вилучено комп’ютерну техніку із доказами причетності до протиправної діяльності.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими слідчого відділу Управління СБУ у Дніпропетровській області.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *