Історія поліцейського з Кам’янського, який ніс службу у Бахмуті

Під час служби, внаслідок авіаційного удару по блокпосту, поліцейський отримав контузію. Пройшов лікування,  реабілітацію і зараз знову у строю.

У липні 2022 року старший дільничний офіцер поліції відділення поліції № 2 Кам’янського РУП Ігор Глущенко у складі зведеного загону відправився до «незламного» Бахмуту. Разом з побратимами він ніс службу на блокпостах та допомагав в евакуації громадян до більш спокійних районів. Одного дня, їх блокпост зазнав авіаційного удару, внаслідок чого поліцейський отримав контузію.  Прийшов до тями тоді, коли колега евакуював його до укриття. Там же йому надали першу медичну допомогу та доправили у лікарню.

«Бахмут – місто герой. Місто незламних людей. Постійні обстріли та вибухи. Щодня доводилось бачити людське горе. Через ворожі обстріли навкруги багато зруйнованих та потрощених будинків.  Люди налякані, але  єдині у своєму прагненні жити у вільній та незалежній державі. Місцеві не хотіли покидати рідну домівку. Вони мали надію та вірили…» – ділиться поліцейський своїми першими враженнями про місто та його жителів.

«Найчастіше, люди виїжджали без найнеобхіднішого.  Під час проїзду блокпоста поліцейські завжди ділилися водою та їжею з тими, хто потребував. Тяжко було бачити, як люди втрачають все, що мали. У такі часи відчуваєш емоційну та психологічну втому. Однак збираєш себе до купи та концентруєшся на допомозі людям» – згадує Ігор Глущенко.

«Коли бачиш таку стійкість та незламність українців, їх прагнення жити на рідній землі, це дає тобі віру в нашу перемогу, бо по іншому бути й не може. Ми – на своїй землі» – зазначає поліцейський.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *