Видатний тренер Кам’янського Олексій Бурма пішов на заслужений відпочинок

Олексія Павловича Бурму вже знають кілька поколінь спортсменів у Кам’янському. Майстер спорту СРСР з греко-римської боротьби, у свій час був чемпіоном Казахстану, призером чемпіонатів України і Радянського Союзу.

Закінчивши спортивну кар’єру, він став керівником фізичного виховання в ПТУ №22 (зараз Кам’янське вище професійне училище), потім 10 років очолював міський спорткомітет. Обирався депутатом міської ради, має вищу педагогічну освіту. Нагороджений Почесними знаками “Заслужений працівник фізичної культури і спорту України” і “За заслуги перед містом”, а також кількома відзнаками міського голови.

З виходом на пенсію у 1999 році був призначений директором дитячо-юнацької спортивної школи №1.

– Спочатку школа розташовувалася в п’ятикімнатній квартирі на проспекті Металургів, – розповідає Олексій Павлович, – а з 2009 року нас перевели в нинішню будівлю. Переді мною, директором, стояла задача зробити “ДЮСШ №1” основною на лівому березі. Багато років, ми робили ремонт, причому, повністю власноруч. Шукали спонсорів, були раді будь-якій фінансовій підтримці, яка тут же йшла в справу. І знаходили їх!

Зокрема, у 2012 році “ДЮСШ №1” серед шести кращих спортивних шкіл країни була удостоєна гранту в сумі 400 тис. грн. від відомого Фонду братів Кличків, завдяки чому було придбано нове фірмове обладнання для кількох спортзалів, 9 байдарок і каное та кілька тенісних столів.

Нині ж цей навчальний заклад нагадує музей: яскраві художні панно, настінний розпис та красиві стенди з фотографіями найкращих вихованців. Щодо навчально-тренувального процесу, то і тут школі можна тільки позаздрити. Вона налічує 13 відділень олімпійських видів спорту, де тренуються більше 800 дітей з усього міста.

– З 2019-го я обіймав посаду завідувача спортивних баз нашої школи. Тепер, через 24 роки, я дійсно відчуваю, що настав час для заслуженого відпочинку. Це був неймовірний період, повний викликів і радості від досягнень наших юних спортсменів, але прийшов час передати вогонь новому поколінню й підтримувати їх здалеку, – зазначає О. Бурма.

Вчора, 19 вересня, начальник Управління молоді та спорту Едуард Коряк вручив Олексію Павловичу подяку за багаторічну сумлінну працю, вагомий особистий внесок у підготовку висококваліфікованих керівників, плідну фізкультурно-спортивну діяльність та примноження спортивної слави міста.

– “ДЮСШ №1” стала справжнім символом розвитку спорту в нашому рідному місті, і я дуже радий, що був частиною цього процесу, – підкреслив Олексій Павлович, – Дякую за високу оцінку моєї праці! Я завжди вірив у потенціал молоді та намагався передати їм свою любов до фізичної культури та цінні життєві навички.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *