Повернувся пізніше терміну: на Дніпропетровщині осудили військового

У Кривому Розі судили солдата, який поїхав додому розлучатися, але на службу не повернувся, повідомляє dnepr.info.

Як йдеться у матеріалах слідства, опублікованих на сайті Єдиного реєстру судових рішень, Криворізький суд виніс вирок солдату, якого підозрювали в ухиленні від служби. Ще у лютому 2023 року військовий попросився у відпустку, щоб повернутися додому та розлучитися зі своєю дружиною. Пара мала спільну дитину і жила разом декілька років, але жінка попросила свого чоловіка про розлучення.

Солдата відпустили на декілька днів, з умовою, що він негайно повернеться до військової частини, як тільки закінчить усі справи. Втім, військовий проігнорував цю вимогу та на декілька днів “загуляв”.

На службу солдат повернувся 23 лютого, і щиро перепросив командира за свій проступок. Втім, проти військового відкрили справу про ухилення від служби під час воєнного стану, адже документів, які б підтверджували поважні причини відсутності чоловіка у військовій частині, немає.

У вересні 2023 Криворізький районний суд розглянув цю справу та визнав солдата винним. Позаяк військовий пішов на угоду з прокурором, йому призначили покарання у вигляді 1 року службового обмеження. Тобто протягом року зі зарплати чоловіка будуть відраховувати 10% до бюджету, а цей період не зарахується, як стаж для отримання наступного військового звання.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *