Бізнес по-кам’янському: перейменувати і продати

На фото – приміщення по вулиці Медичній, де в останні роки був розташований ресторан «Сільвер».

Як побачив наш журналіст, це приміщення у центрі міста або продається, або здається в оренду. Схоже, що у його нинішніх господарів щось пішло не так з ресторанним бізнесом у цій будівлі.

А колись були й інші часи. Це приміщення було збудовано вже за епохи незалежності України, і у «нульових» тут, кажуть, був перший у місті боулінг, працювало щось на кшталт казино і, звісно ж, нічний ресторан під назвою «Кешвіл». Заклад розміщувався по сусідству з профтехучилищем № 4 і студентським гуртожитком, що у дев’ятиповерхівці, тому час від часу виникали сумніви щодо «обліко морале» «Кешвілю». Пригадується, як з трибуни сесії тоді ще Дніпродзержинської міської ради заступник директора ПТУ № 4 Лариса Кільчинська розповідала про те, що ночами під задніми стінами ресторану його клієнти вживають наркотики, ходять у туалет і навіть займаються сексом. І все це – на очах у неповнолітніх мешканців гуртожитку! Щоправда, згодом Кільчінська чомусь передумала розвивати далі цю тему. А «Кешвіл» дожив до 2009 року, коли Кабмін Юлії Тимошенко заборонив весь гральний бізнес в Україні.
Потім була найкраща пора цього приміщення. Бо в ньому запрацював ресторан «Комільфо». Господарка ресторану, відома в місті бізнес-леді Олена Біла зуміла організувати тут справді зразковий заклад харчування – затишні зали і фойє, якісна кухня, помірні ціни та привітний персонал. Все це зробило «Комільфо» дуже популярним у місті та за його межами, тут проводили масові заходи, ювілеї та корпоративи, приходили просто відпочити і навіть потанцювати, бо й музичний супровід був дуже пристойним. Пригадується, навіть сумнозвісні брати Дубінські влаштували тут гучну презентацію проєкту «Людина Міста», щоправда, з цієї задумки нічогісінько не вийшло.

Але потім гарні часи приміщення закінчились, бо Олена Біла зі своїм закладом переїхала до приміщення ресторану «Старий Двір» по вулиці Москворецькій, там тепер – ресторан «Дача». А у приміщенні по вулиці Медичній з’явився новий заклад – ресторан «Сільвер». І справи тут якось не пішли. Було людно у «Дачі», у розташованому неподалік ресторані «Шилер», а от у «Сільвер» народ чомусь не йшов. Причини називались різні – подейкували про неякісну кухню, про незатишні зали, про не дуже привітний персонал. Так, був випадок, коли офіціантка відмовилась обслуговувати клієнтів на літньому майданчику – бачте, вона вирішила, що надворі холодно, а їй просто не хочеться одягатись. Або ж замість какао з маршмелоу подали просто какао по ціні як з маршмелоу, бо цього кондитерського виробу на кухні просто не знайшли. А потім офіціантка дуже дивувалась, чому клієнтка незадоволена і пообіцяла більше ніколи сюди не приходити і всім знайомим розповісти, що у «Сільвері» взагалі робити нічого. Отак поступово і руйнувалась репутація закладу, він постійно був пустим, незважаючи на своє просто-таки «центрове» розташування.

Нещодавно була спроба щось змінити, провести такий собі ребрендінг закладу – його перейменували в «Блек енд Вайт», мабуть, на честь хіта Майкла Джексона. Але й це не зробили заклад хітовим – люди не йшли. І от тепер – оголошення на приміщенні про продаж або оренду.
Кілька тижнів тому ми писали, що у Кам’янському зачинився колись популярний ресторан «Навігатор». Слідом зачинився і «Сільвер», точніше – «Блек енд Вайт». Мабуть, у житті цих закладів смуги кольору Вайт давно пройшли, а от полоси кольору Блек виявились довгими і перейшли у нескінчені. І не знайшлося Навігатора, який би зміг вивести ресторани з кризи…

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *