Білевська пастила — це не просто ласощі. Ця культурна спадщина, яка дбайливо зберігалася нащадками Амвросія Прохорова. Якщо вам ще не довелося спробувати цю яблучну насолоду, то вам пощастило. Адже її смак ні з чим не порівняти і не описати. Приготувавши цю пастилу, дізнаєшся, що таке справжнє кулінарна насолода.
Ми знайшли цей оригінальний рецепт, за яким два століття масово вироблялася знаменита пастила. Він адаптований під наші реалії, адже колись про блендер чи комбайн і мови не було. А вам це полегшить приготування. Запевняємо, ця смакота стане одним із фаворитів серед улюблених десертів. Поїхали!
складові
Яблуко 2 кг, Цукор 400 г, Яєчні білки 2 шт., Цукрова пудра 50 г
Приготування
1. Яблука розріжте на 8 частин, видаліть насіння та плодоніжки. Помістіть четвертинки на 15 хвилин у духовку при 170 градусах. Протріть запечені яблучка через сито.
2. Блендером або в кухонному комбайні збивайте пюре, що вийшло, 15 хвилин.
3. В окремому посуді збийте білки з цукром до стійких піків. Додайте яєчну суміш до яблучного пюре та продовжуйте збивати ще 5 хвилин.
4. Залишіть 4 ст. л. суміші для декорування десерту
5. Вилийте основну масу на деко, застелене пергаментом або килимком з силікону. Помістіть його в духовку, розігріту до 100 градусів. Дверцята повинні бути відчиненими.
6. Сушиться така пастила до пружної консистенції та золотого відтінку приблизно 5-6 годин.
7. Зніміть пласт з листа і розріжте на п’ять частин. Перемажте коржі, що вийшли, білковим кремом. Помістіть заготовку ще на 2 години в духовку, залишаючи той же температурний режим і відкриті дверцята.
8. Готову яблучну пастилу щедро прикрасьте пудрою.
Цей фруктовий десерт готовий до подачі на стіл. Ви здивуєтеся, як швидко його розхватають. Адже цей невигадливий тортик просто тане в роті. Приємного апетиту, друзі!