Господині, а ви вже встигли спробувати справді смачний виноград цього сезону? Особисто ми переконані, що з цим продуктом, як і з кавунами, треба обирати ретельніше. Справді добрі екземпляри на ринок прибувають ближче якраз наприкінці вересня. Хоча, звісно, все залежить від сорту винограду. Пізні солодкі плоди можна додавати в салат із цвітною капустою.
Для приготування цієї закуски вам знадобляться типово осінні продукти. Наприклад, виноград використовують сортів «Кішміш» та «Хамелеон». Кісточки під час приготування не вибирають: вони надають страві терпкості. Ознайомтеся з рештою продуктового набору!
Складові
Цвітна капуста 350 г, Салямі 200 г, Майонез 2-3 ст. л., Сир кисломолочний 100 г, Виноград білий 300 г, Сіль за смаком, Чорний перець (мелений) за смаком, Кріп 5 г.
Приготування
1. Головку (чи половину) цвітної капусти розділіть на суцвіття. Ретельно промийте. Відваріть капусту в підсоленій воді до стану напівготовності. 5 хвилин має вистачити.
2. Потім відкиньте капусту на друшляк, дайте рідині повністю стекти. Нехай капуста охолоне в друшляку. А ви тим часом наріжте соломкою ковбасу. Вона повинна бути не сильно твердою, щоб не пошкодити капусту.
3. Виноград промийте та наріжте кружальцями. Якщо він надто дрібний, просто поділіть навпіл. Порубайте зелень, змішайте її із сиром. Підготовлені інгредієнти змішайте з капустою.
4. За смаком додайте спеції та часник, пропущений через прес. Туди ж відправте майонез. До речі, його легко можна замінити білим йогуртом. Блюдо готове! Перед подачею можете відправити його ненадовго в холодильник.
До речі, зустрічала в Мережі схожі рецепти цієї страви. Деякі господині до всього в салат додають помідор, або ананас, або консервовану кукурудзу. Рекомендуємо вибрати щось одне, щоб не переборщити із насиченістю. А щоб зробити закуску ситнішою, додайте відварене куряче філе.