У бібліотеці Кам’янського з’явилася книга військових мемів

Директор бібліотеки ім. Т.Г Шевченка Тетяна Герасюта поділилася новинкою, яка нещодавно поповнила фонди закладу.

Так, у бібліотеці можна взяти книгу Ганни Трегуб “Меми війни або чортова дюжина (Відпадний комікс)”. Видавництво «Ліра» 2022 рік.
У цієї книжки троє авторів: Ганна Трегуб – художниця та авторка сюжетів, її чоловік Дмитро – солдат ЗСУ, доброволець, автор ідеї, Ірина Копистинська – авторка текстів до малюнків. Насправді, у цієї книжки набагато більше авторів. Це українці, які з 2014 року стоять на захисті своєї країни, це українці, які в 2022 році, об’єднавшись, чинили лютий спротив московитським загарбникам. А попутно продемонстрували неперевершене почуття гумору. Навряд чи вояк, який послав «воєнний корабль» у всім відомому напрямку, думав про те, що цю фразу почують у всьому світі. Але сталося як сталося… І тепер слідом за кораблем іде все, що пов’язане з тою недолугою країною.
До книги увійшли тринадцять історій за перші півроку великої війни. Їхніми героями стали прикордонники з острова Зміїний, «Привид Києва», цигани, які вкрали танк, пані, що збила дрон банкою помідорів, безхатько, який збирав пляшки для бандерівських смузі. А ще в книзі ви зустрінете бойових гусаків, бджовеліни, пса Патрона, конотопських відьом, згадаєте Чорнобаївку та Чорнобиль. І майже на кожній сторінці будете посміхатися, хоча, можливо, і через сльози. Але: «Щоб не плакать, я сміялась» (це ж про українців словами великої Українки). От ми і сміємося.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *