Categories: Політика

Дніпропетровщина прийняла Конгрес місцевих та регіональних влад: які питання розглядали

Дніпропетровщина прийняла Конгрес місцевих та регіональних влад. Головував на ньому начальник ОВА Сергій Лисак. Захід зібрав керівників міністерств. Голів районів, громад і профільних фахівців. Долучилися й оборонці, правоохоронці та рятувальники. Під час дискусії порушили низку важливих питань. 

«Говорили про надважливе. Виклики, перед якими ставить нас війна. З одними пораємося на рівні регіону. Інші долаємо з допомогою держави. Є й такі, що вирішуємо гуртом. За результатами зустрічі окреслили подальший план дій. Спільно працюватимемо й надалі, бо маємо єдину ціль. Безпека українців, комфорт та якість їхнього життя», – зазначив начальник ОВА Сергій Лисак.

Одна з тем – реабілітація військових та цивільних, які постраждали від дій агресора. Цьогоріч 34 заклади охорони здоров’я області уклали договори з НСЗУ на надання такої послуги. Дніпропетровщина ініціювала й створення цілої мережі спеціалізованих реабілітаційних центрів для оборонців.

«Дякую обласній адміністрації та раді за те, що відгукнулися на ініціативу нашого міністерства. Розвиваєте реабілітаційні відділення у кластерних і надкластерних медзакладах. Сьогодні ви є лідерами у цьому», – сказав міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко.

Говорили учасники заходу й про захист енергетичних об’єктів області. А ще – водозабезпечення районів Дніпропетровщини, які постраждали від підриву російськими загарбниками Каховської ГЕС.

«Внаслідок підриву Каховської ГЕС 70% мешканців Криворіжжя залишилися без централізованого водопостачання. Та завдяки реалізації альтернативних проєктів та будівництву великого магістрального водогону у більшості домівок вже відновлена цілодобова послуга», – зазначив начальник Криворізької РВА Євген Ситниченко.

«Дієвою була й робота штабу з ліквідації наслідків підриву Каховської ГЕС. Разом відпрацювали механізм взаємодії. І зрештою, ефективно подолали ту кризову ситуацію, яку створили окупанти», – додав начальник Нікопольської РВА Євген Євтушенко.

Обговорили на Конгресі й хід робіт з розмінування сільгоспземель, відбудову та нюанси організації освітнього процесу під сиренами. А ще – підтримку міжнародних партнерів у всіх цих процесах.

Олена

Recent Posts

Допомога з Кам’янського на фронт (відео)

Про чергову допомогу розповів міський голова Андрій Білоусов. "У рамках програми «Допомога фронту» разом із…

9 години ago

Кам’янське – в трійці міст, де прийняли найбільше переселенців

На сьогодні кількість внутрішньо переміщених осіб у Дніпропетровській області продовжує зростати. Про це повідомляє голова…

9 години ago

Кам’янське втратило захисника

Трагічну новину повідомив мер Андрій Білоусов. "24 вересня в лікарні від отриманих поблизу населеного пункту Піщане…

10 години ago

На Дніпропетровщині виявили злочинну групу, яка переправляла ухилянтів за кордон

На Дніпропетровщині учасників злочинної групи судитимуть за організацію незаконної схеми виїзду за кордон військовозобов’язаних. Фігуранти…

10 години ago

Освітяни Кам’янського отримали відзнаку від військових

Наказом командувача Української добровольчої армії Дмитра Яроша нагороджено почесною відзнакою УДА «Крила добровольців» директорку департаменту…

10 години ago

Кам’янська “Бджола” передала EcoFlow для ЗСУ

Про чергову допомогу розповіли у ГО "Бджола". "Звернулась родина військового Данила, нашого камʼянчанина. Відреагували одразу.…

11 години ago