У Кам’янському хлопець ошукав людей на суму понад 37 тисяч гривень

У Кам’янському поліцейські викрили юнака, який «виводив» гроші на свою картку. Внаслідок шахрайської схеми постраждало 14 людей з різних регіонів на суму понад 37 тисяч гривень.

Поліцейські відділення поліції № 2 Кам’янського РУП викрили 19-річного хлопця, який вступив у змову з особами, що наразі встановлюються слідством. Вони створили сайт-двійник одного із банків, дизайн та логотипи якого імітує справжню сторінку банку. Юнак добровільно надав банківські реквізити своєї картки для зарахування коштів та за дану послугу отримував гроші від спільників.

За погодженням з Кам’янською окружною прокуратурою фігуранту повідомили про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

Досудове розслідування триває. Наразі правоохоронці перевіряють хлопця на причетність до вчинення інших фактів шахрайств та встановлюють організаторів злочинної схеми.

Поліцейські нагадують: про фішинговий сайт може вказувати будь-яка відмінність в URL-адресі (зайві символи, невірне написання). Користувачам варто завжди звертати увагу на адресу необхідного сайту, не переходити за підозрілими гіперпосиланнями і не вводити свої конфіденційні дані.

Для онлайн-шопінгу рекомендуємо використовувати перевірені сайти, а інформацію щодо соціальних виплат отримувати лише з офіційних сторінок державних органів.

Схеми з використанням фішингу зловмисники можуть використовувати й на платформах оголошень. Тому при купівлі-продажу товарів, обговорюйте деталі угоди лише у чаті цієї платформи і не переходьте у сторонні месенджери.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *