Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Ікра з помідорів та перцю

Хазяйки, що люблять закривати на зиму овочеві заготовки без оцту, оцінять цей рецепт гідно. Яскрава ікра з помідорів та солодкого перцю не потребує використання цього інгредієнта. Завдяки довгому тушкуванню овочів заготівля відмінно зберігається протягом цілого року без додавання столового чи фруктового оцту.

Щоб закуска мала чудову консистенцію, радимо брати тільки м’ясисті плоди. М’якуш помідорів не повинен бути надто соковитим. Що ж до солодкого перцю, то його потрібно брати з дуже товстими стінками.

Ви можете зробити смак томатної ікри цікавішим, додавши до основних інгредієнтів сушену зелень (петрушку або базилік). Цей додатковий компонент надасть закусці чудового аромату, перед яким неможливо буде встояти.

Складові
Помідор 2 кг, Болгарський перець 1,6 кг, Цибуля 800 г, Часник 1 шт., Сіль за смаком, Чорний перець (мелений) за смаком, Цукор 2 ст. л., Соняшникова олія 160 мл

Приготування
1. Ретельно промиваємо овочі. Нарізаємо помідори дрібним кубиком. Видаляємо плодоніжку та насіння з болгарського перцю. Нарізаємо його маленьким кубиком. Очищаємо цибулю. Нарізаємо так само, як і томати з перцем.

2. Вливаємо в казан або в каструлю з товстим дном олію. Розігріваємо її. Обсмажуємо цибулю до м’якості і легкої золотистості (на сильному вогні). Додаємо в казан помідори, активно все перемішуючи. Через 5 хвилин всипаємо нарізаний болгарський перець. Знову добре перемішуємо всі інгредієнти.

3. Після закипання зменшуємо вогонь до помірного. Накриваємо овочеву масу кришкою і тушкуємо її протягом 40 хвилин.
4. Очищаємо часник. Дрібно його нарізаємо. Додаємо часник, цукор, чорний мелений перець та сіль до тушкованих овочів. Добре все перемішуємо.
5. Збільшуємо вогонь. Доводимо до кипіння, періодично помішуючи. Розкладаємо гарячу овочеву суміш по стерилізованих банках. Закручуємо їх. Перевертаємо банки догори дном. Укутуємо їх рушником. Залишаємо до повного охолодження на кухні.

Томатна ікра із солодким перцем виходить настільки смачною, що її можна їсти ложкою прямо з баночки. Також ця закуска служить чудовою овочевою намазкою на хлібець. Виходить так смачно, що язик можна проковтнути!

Олена

Recent Posts

Розпочачвся судовий процес над вбивцею депутата з Кам’янського (відео)

У суді почався розгляд справи про холоднокровну розправу з відомим на Дніпропетровщині бізнесменом, ексдепутатом та…

6 години ago

Цьогоріч на Дніпропетровщині зареєстрували 23 випадки захворювання на кір

На Дніпропетровщині з початку року зафіксували 23 випадки захворювання на кір. Більшість – у Дніпрі.…

6 години ago

У понеділок в Кам’янському відбудеться позачергове засідання виконкому

6 жовтня о 10:00 відбудеться позачергове засідання виконавчого комітету Кам’янської міської ради. До порядку денного включено 7…

7 години ago

У Кам’янському облаштовують тротуарні доріжки (фото)

Бригада і техніка працюють на Лівобережжі. Зокрема, нові бетонні доріжки облаштовують на першому мікрорайоні. Подробиці…

7 години ago

У Кам’янському розпочинається подача проєктів на Бюджет участі 2026

З 6 жовтня починається прийом громадських проєктів для участі в Конкурсі «Бюджет участі. МІСТО» 2026…

8 години ago

Роботи з благоустрою, виконані у Кам’янському цього тижня

Департаментом житлово-комунального господарства та будівництва Кам’янської міської ради за  період з 26.09.2025 по 03.10.2025 було…

8 години ago