Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Ікра з помідорів та перцю

Хазяйки, що люблять закривати на зиму овочеві заготовки без оцту, оцінять цей рецепт гідно. Яскрава ікра з помідорів та солодкого перцю не потребує використання цього інгредієнта. Завдяки довгому тушкуванню овочів заготівля відмінно зберігається протягом цілого року без додавання столового чи фруктового оцту.

Щоб закуска мала чудову консистенцію, радимо брати тільки м’ясисті плоди. М’якуш помідорів не повинен бути надто соковитим. Що ж до солодкого перцю, то його потрібно брати з дуже товстими стінками.

Ви можете зробити смак томатної ікри цікавішим, додавши до основних інгредієнтів сушену зелень (петрушку або базилік). Цей додатковий компонент надасть закусці чудового аромату, перед яким неможливо буде встояти.

Складові
Помідор 2 кг, Болгарський перець 1,6 кг, Цибуля 800 г, Часник 1 шт., Сіль за смаком, Чорний перець (мелений) за смаком, Цукор 2 ст. л., Соняшникова олія 160 мл

Приготування
1. Ретельно промиваємо овочі. Нарізаємо помідори дрібним кубиком. Видаляємо плодоніжку та насіння з болгарського перцю. Нарізаємо його маленьким кубиком. Очищаємо цибулю. Нарізаємо так само, як і томати з перцем.

2. Вливаємо в казан або в каструлю з товстим дном олію. Розігріваємо її. Обсмажуємо цибулю до м’якості і легкої золотистості (на сильному вогні). Додаємо в казан помідори, активно все перемішуючи. Через 5 хвилин всипаємо нарізаний болгарський перець. Знову добре перемішуємо всі інгредієнти.

3. Після закипання зменшуємо вогонь до помірного. Накриваємо овочеву масу кришкою і тушкуємо її протягом 40 хвилин.
4. Очищаємо часник. Дрібно його нарізаємо. Додаємо часник, цукор, чорний мелений перець та сіль до тушкованих овочів. Добре все перемішуємо.
5. Збільшуємо вогонь. Доводимо до кипіння, періодично помішуючи. Розкладаємо гарячу овочеву суміш по стерилізованих банках. Закручуємо їх. Перевертаємо банки догори дном. Укутуємо їх рушником. Залишаємо до повного охолодження на кухні.

Томатна ікра із солодким перцем виходить настільки смачною, що її можна їсти ложкою прямо з баночки. Також ця закуска служить чудовою овочевою намазкою на хлібець. Виходить так смачно, що язик можна проковтнути!

Олена

Recent Posts

На Дніпропетровщині поліцейські затримали наркозбувача

У місті Самар поліцейські викрили 41-річного містянина за збут метадону та незаконний посів конопель. Правоохоронці…

23 хв. ago

На Дніпропетровщині суддю міськрайонного суду піймали на хабарі

У Дніпропетровській області суддя одного з міськрайонних судів вимагав хабар. Посадовець мав винести позитивне рішення…

53 хв. ago

Тиха ніч у Кам’янському

Про ситуацію в місті повідомив мер Андрій Білоусов. "Ніч минула тихо, надзвичайних подій на території…

1 годину ago

Ворог продовжує обстрілювати Дніпропетровщину

Про це повідомив голова ОВА Сргій Лисак. "Агресор продовжував атакувати Нікопольщину безпілотниками та артилерією. Тероризував…

1 годину ago

У Дніпрі Iveco перекинувся на бік після зіткнення з Hyundai: є постраждала

У вівторок, 5 серпня, у Дніпрі на перехресті вулиць Володимира Самодриги (колишня Яшина) та Олександра…

1 годину ago

Гороскоп на 6 серпня 2025 року

Овен 6 серпня стане днем, сповненим руху та змін. Енергетика дня підштовхне вас до рішучих…

2 години ago