Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Ікра з помідорів та перцю

Хазяйки, що люблять закривати на зиму овочеві заготовки без оцту, оцінять цей рецепт гідно. Яскрава ікра з помідорів та солодкого перцю не потребує використання цього інгредієнта. Завдяки довгому тушкуванню овочів заготівля відмінно зберігається протягом цілого року без додавання столового чи фруктового оцту.

Щоб закуска мала чудову консистенцію, радимо брати тільки м’ясисті плоди. М’якуш помідорів не повинен бути надто соковитим. Що ж до солодкого перцю, то його потрібно брати з дуже товстими стінками.

Ви можете зробити смак томатної ікри цікавішим, додавши до основних інгредієнтів сушену зелень (петрушку або базилік). Цей додатковий компонент надасть закусці чудового аромату, перед яким неможливо буде встояти.

Складові
Помідор 2 кг, Болгарський перець 1,6 кг, Цибуля 800 г, Часник 1 шт., Сіль за смаком, Чорний перець (мелений) за смаком, Цукор 2 ст. л., Соняшникова олія 160 мл

Приготування
1. Ретельно промиваємо овочі. Нарізаємо помідори дрібним кубиком. Видаляємо плодоніжку та насіння з болгарського перцю. Нарізаємо його маленьким кубиком. Очищаємо цибулю. Нарізаємо так само, як і томати з перцем.

2. Вливаємо в казан або в каструлю з товстим дном олію. Розігріваємо її. Обсмажуємо цибулю до м’якості і легкої золотистості (на сильному вогні). Додаємо в казан помідори, активно все перемішуючи. Через 5 хвилин всипаємо нарізаний болгарський перець. Знову добре перемішуємо всі інгредієнти.

3. Після закипання зменшуємо вогонь до помірного. Накриваємо овочеву масу кришкою і тушкуємо її протягом 40 хвилин.
4. Очищаємо часник. Дрібно його нарізаємо. Додаємо часник, цукор, чорний мелений перець та сіль до тушкованих овочів. Добре все перемішуємо.
5. Збільшуємо вогонь. Доводимо до кипіння, періодично помішуючи. Розкладаємо гарячу овочеву суміш по стерилізованих банках. Закручуємо їх. Перевертаємо банки догори дном. Укутуємо їх рушником. Залишаємо до повного охолодження на кухні.

Томатна ікра із солодким перцем виходить настільки смачною, що її можна їсти ложкою прямо з баночки. Також ця закуска служить чудовою овочевою намазкою на хлібець. Виходить так смачно, що язик можна проковтнути!

Олена

Recent Posts

У Кам’янському судитимуть чоловіка, який застрелив свою дружину

Досудове розслідування, розпочате за фактом умисного вбивства - завершено.Обвинувальний акт щодо 36-річного фігуранта скеровано до…

3 години ago

22 мешканки Дніпропетровщини отримали звання «Мати-героїня»

Про це повідомив тимчасово виконуючий обов'язки голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації Владислав Гайваненко. "Материнська любов…

3 години ago

Під Кам’янським чоловік порізав знайомого: що вирішив суд

За замах на вбивство знайомого 24-річний чоловік проведе 7 років за ґратами. У ході слідства…

4 години ago

Поліцейські Кам’янського нагадують громадянам про використання світловідбивних елементів

У темний час доби, під час туману чи опадів або у разі вимкнення освітлення видимість…

4 години ago

Автор хіта “Танцюй зі мною повільно” впав у кому: дружина зірки показала його та розкрила діагноз

Український співак ADAM (справжнє ім’я — Михайло Клименко), відомий хітами «Танцюй зі мною повільно» та «Ау Ау», опинився у критичному стані та вже тривалий…

5 години ago

На Дніпропетровщині в навчальному закладі сталася різанина між двома жінками

Поліцейські Дніпропетровщини затримали 44-річну жінку за замах на умисне вбивство. Попередньо відомо, що через особисту…

5 години ago