Рецепт дня: Пісочні тістечка із сирною начинкою

Найчастіше приготування тістечок займає чимало часу. Так як спочатку потрібно замісити тісто, відправити його в духовку. Поки основа випікається, треба робити крем. А потім слід наповнити тісто начинкою. Досить багато турбот, чи не так? Якщо ж готувати тістечка з сиром, таких проблем не виникне.

Справа в тому, що цей рецепт передбачає випікання тіста вже разом із начинкою. Такі тістечка мають просто неймовірний аромат. До того ж вони відрізняються приємною текстурою та ніжністю.

Якщо ви випікаєте тістечка вперше, найкраще слідувати класичному рецепту і готувати начинку з сиру або з рікотти. Після цього можете додавати в неї горіхи, шматочки фруктів або шоколаду. Дійте, як вам дозволяє уява.

Складові
Пшеничне борошно 280 г, Розпушувач 1 ч. л., Цукор 180 г, Яйце 6 шт., Лимонна цедра 10 г, Сіль 2 дріб., Олія 50 мл, Сир кисломолочний 400 г.

Приготування
1. Вбиваємо в миску 2 яйця. Всипаємо 80 г цукру та 1 дрібку солі. Збиваємо все вінчиком. Вливаємо олію. Добре перемішуємо.

2. Поступово всипаємо просіяне пшеничне борошно і розпушувач. Замішуємо м’яке тісто, яке трохи липне до рук. Поміщаємо його в поліетиленовий пакет. Забираємо тісто в холодильник на 20 хвилин.

3. Готуємо начинку. Беремо 4 яйця та відокремлюємо білки від жовтків. У глибокій ємності з’єднуємо сир із жовтками. Всипаємо 100 г цукру та лимонну цедру, натерту на дрібній тертці. Пробиваємо все занурювальним блендером до пастоподібної маси.

4. В окремій ємності збиваємо яєчні білки з 1 дрібкою солі до стійких піків. Поступово додаємо білкову масу до сиру, добре перемішуючи до однорідності.

5. Припилюємо робочу поверхню борошном. Розділяємо на ній тісто на 2 частини, кожну з яких розкочуємо в тонкий пласт розміром 30 на 30 см. Зрізаємо нерівні краї. Ділимо кожен пласт на 6 частин.
6. Поміщаємо квадратики з тіста в змащені маслом форми для кексів, злегка ущільнюючи дно. Викладаємо всередину сирну начинку. Потім накриваємо її (не до кінця) кінчиками тіста.
7. Відправляємо форми в розігріту до 180 градусів духовку на 30-35 хвилин. При необхідності накриваємо верхівки тістечок фольгою, щоб вони не підгоріли.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *