Готові поринути у світ смаку та користі? Ми підготували унікальний рецепт. Ідеальнішої закуски, ніж смажений гарбуз із часником, навіть шукати не варто. Також це чудовий гарнір до будь-яких інших страв. У результаті ви отримаєте оригінальну, пікантну, корисну і (що важливо!) недорогу страву. Готується помаранчевий овоч швидко та з мінімуму інгредієнтів.
Не забуваємо і те, що гарбуз – це досить низькокалорійний продукт, тому підходить діабетикам і тим, хто стежить за своєю фігурою. І так як у кожного з нас відчуття солоності, солодкості та пекучості різне, завжди додавайте спеції, прянощі та приправи, орієнтуючись на свій смак! При цьому особливо важливо не додати забагато (наприклад, перець чилі).
Гарбуз багатий на клітковину, яка сприяє нормалізації роботи шлунково-кишкового тракту, допомагає у боротьбі із запорами, покращує зір, а також знижує ризик розвитку діабету. Регулярно вживаючи помаранчевий овоч у їжу, ви не тільки отримаєте задоволення завдяки його смаку, але й збагатите ваш організм важливими поживними речовинами.
Складові
Гарбуз 500 г, Часник 4 зуб., Соняшникова олія 3 ст. л., Сіль за смаком, Чорний перець (мелений) за смаком, Зелень 1 пуч.
Приготування
1. Почніть з підготовки самого гарбуза. Очистіть його від шкірки та насіння, а м’якоть наріжте на невеликі шматочки (товщиною 5-7 мм).
2. Розігрійте сковороду з олією на середньому вогні. Додайте дрібно нарізаний часник і обсмажте його кілька хвилин. На це піде приблизно 10 хвилин.
3. Посоліть і поперчіть страву до смаку. Також для надання більш яскравого смаку можна додати улюблені спеції та приправи.
Посипте готову страву свіжою зеленню (петрушкою, базиліком або кінзою). Приготовлений таким чином гарбуз добре поєднується зі сметанним соусом чи йогуртом без наповнювача. Смачного!