Вакцинація проти кору: медики Кам’янського про необхідність щеплення і безпечність вакцини

Сьогодні в країні склалася дуже небезпечна ситуація через випадки захворювання українців на кір. Статистика, на жаль, не тішить. За 8 місяців 2023 року захворіло 43 людини, з них 21 – дитина, у той час як в 2022 році було 11 випадків захворювання.

У національному календарі щеплень вакцинація проти кору, краснухи та паротиту є обов’язковою. Зробити щеплення у Кам’янському можна тільки у Центрі первинної медико-санітарної допомоги №3, відомому як колишня «вагонка». Детальніше про це розповіла “Міська інформаційна служба”.

«18 липня по всій Україні розпочалась наздоганяюча кампанія для тих, хто не встиг прищепитися. Це можна зробити, звернувшись до щеплювальних кабінетів. Вакцину, яку сьогодні отримали, ми вже використовували раніше, її використовує весь світ. Вакцина називається КПК. Вона комбінована, проти корі, краснухи і паротиту», – розповідає Аделія Шуненко, медична директорка з охорони дитинства та материнства КНП КМР «Центр первинної медико-санітарної допомоги №3».

Спеціалістка каже: вакцина безпечна, про це говорить доказова медицина. З переваг – якщо вакцина комбінована, то ризик прояви наслідків знижується до нуля.

Аделія Шуненко нагадує, що щеплення проводиться дитині в 1-й рік життя та в 6 років. Аби знайти актуальну і корисну інформацію про вакцинацію, медики рекомендують кам’янчанам звернутися до національного порталу з імунізації https://vaccine.org.ua/

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *