Літня школа гідів у Кам’янському: перші підсумки

Заняття у Літінй школі гідів, яку організовано при музеї історії Кам’янського, добігають кінця і можна підвести перші підсумки.
По-перше, за час навчання учасники оволоділи знаннями з історії краю й отримати практичні навички щодо створення та проведення екскурсій. Проведення практичних занять здійснювалося за інноваційною методикою у формі віртуальних та реальних екскурсій, квестів, воркшопів, виконанні творчих завдань тощо. І ця методика себе виправдала. Свідченням цього стало те, що практично жоден з учасників Літньої школи не відсіявся (за виключенням тих, хто повернувся до рідних міст, поки що це всього кілька осіб).
По-друге, маємо сформований колектив однодумців, об’єднаних прагненням до нових знань. І по-третє, заняття, що відбулося 30 вересня, засвідчило, що час у Літній школі був витрачений недаремно. Цього дня відбувся перший публічний захист стартапів, підготовлених учасниками Літньої школи. Три проєкти, авторами яких стали Анастасія Базюлькіна, Вікторія Балабас та Вікторія , були присвячені історичній спадщині Лисичанська, Бахмута і Гірського, нещадно знищеній рашистами. Але важливо зберегти візуалізацію цих пам’яток для майбутнього відродження після Перемоги України, на що й були направлені проєкти. Дуже перспективний стартап Миколи Охріменка (Харків) був присвячений створенню мобільного додатку для подорожей. Дар’я Пруднік, Софія Пастух та Юлія Василенко присвятили свої проєкти Кам’янському. ВІтаємо гідів з блискучим захистом своїх ідей!
Підтримати випускників можна вже на наступному занятті – 4 жовтня 2023 р. о 14 год. у Музеї історії міста.
«Culture Helps / Культура допомагає» – це проєкт, що співфінансується Європейським Союзом у межах спеціального
конкурсу пропозицій для підтримки українських переміщених осіб та українського культурного та креативного секторів. Проєкт реалізовується Інша Освіта (UA) та zusa (DE).

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *