Кам’янський легкоатлет став срібним призером чемпіонату Європи

З 21 вересня по 2 жовтня в італійському місті Пескара проходив Чемпіонат Європи з легкої атлетики серед спортсменів старше 35 років, повідомляє kamyanske.com.ua.

Змагання зібрали більше 8700 учасників. Україну на змаганнях представляли 59 легкоатлетів. Дніпропетровщину – три спортсмени, серед яких наш земляк – 68-річний Василь Карпович, який виступав у віковій категорії 65+.

Учасники долали такі дисципліни, як біг, стрибки у висоту, довжину, штовхання ядра, метання молоту та спису.

Василь Васильович взяв участь у двох дисциплінах. 28 жовтня він біг 10 км, а 1 жовтня півмарафон – 21,97 км. Обидві дистанції він подолав другим і виборов срібні нагороди. Поступився наш земляк тільки італійцю.

Для спортсмена це не перша участь у подібних змаганнях. 4 рази він перемагав на чемпіонаті світу і 6 разів ставав чемпіоном Європи. Каже, що весь час у русі.

– Все життя тренуюсь, адже якщо не тренуватися, то програєш, – зазначив Василь Васильович. – Зараз я в категорії 65+, через пару років перейду у категорію 70+. Звичайно, з кожним роком стає важче, тому треба  підтримувати себе, постійно займатися спортом.

До речі, на змаганнях навіть були учасники 90+. У цій категорії виграв італієць. Серед українців найстаршою була спортсменка з Херсонщини, яка змагалася у категорії 80+.

Василь Васильович розповів, що дорога до далекої Італії була довгою: спочатку шлях до Румунії з постійними пересадками автобусом, потім літаком до Риму, а вже потім знову автобусом до Пескари. Каже, це чудове невелике курортне містечко. Жив він разом з колегами в орендованій квартирі за 800 метрів від стадіону та пляжу. Коли був час спортсмени обов’язково навідувалися до моря. Також він зазначив, що до українців в Італії – особливе ставлення.

– До нас дуже гарно відносилися, – каже Василь Васильович. – У різних місцях, то на вулиці, то в аеропорту підходили і висловлювали слова підтримки, бажали нам скорішої Перемоги, вболівали за нас на змаганнях. Італійці – чудові та добрі люди. Нам є чого повчитися у них.

З гарним результатом на чемпіонаті Європи Василя Васильовича привітав начальник управління молоді та спорту Едуард Коряк, який побажав спортсмену міцного здоров’я, витривалості та подальших успіхів на змаганнях різних рівнів.

Далі Василь Васильович планує взяти участь у легкоатлетичного пробігу, який пройде у Кам’янському 21 жовтня.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *