Роботодавці на Дніпропетровщині можуть отримати дозвіл на працю іноземців: як це зробити

Підприємці Дніпропетровщини можуть одержати дозвіл на працевлаштування іноземців. Послуга доступна в обласних центрах зайнятості. Аби скористатися нею, треба подати заяву та документи. Про це йшлося сьогодні на брифінгу в ОВА. 

Начальниця відділу з питань застосування праці іноземців та осіб без громадянства Дніпропетровського обласного центру зайнятості Наталія Качан:

«Дозвіл не потрібен лише певним категоріям громадян. Тим, хто має посвідку на постійне проживання або потребують додаткового захисту. А ще – рятувальникам, деяким спортсменам та діячам мистецтв, викладачам, священнослужителям. Докладніше  – у пункті 6 42-ї статті відповідного закону України», – розповіла начальниця відділу з питань застосування праці іноземців та осіб без громадянства Дніпропетровського обласного центру зайнятості Наталія Качан. 

Щоб отримати дозвіл, роботодавець має звернутися до обласного центру зайнятості. Подати заяву та повний пакет документів. Зокрема копію паспорта найманого працівника з перекладом українською та фото. Необхідний і проєкт трудового контракту.

Дозвіл видають на два роки. За працевлаштування без нього – штраф у 20 мінімальних заробітних плат. На сьогодні це 134 тис грн.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *