Дніпропетровщина отримала гуманітарний вантаж для 10 лікарень

Дніпропетровщина отримала гуманітарну допомогу від Всесвітньої організації охорони здоров’я. Фура з медичним вантажем для 10 лікарень регіону. Про це повідомили в обласній військовій адміністрації. 

Заступник директора департаменту охорони здоров’я Дніпропетровської ОВА Олексій Григорук:

«Вдячні Бюро ВООЗ в Україні. За те, що вже не вперше відгукуються на запити медичних закладів Дніпропетровщини. Адже зараз через вороже вторгнення наша система охорони здоров’я відчуває велике навантаження», – сказав заступник директора департаменту охорони здоров’я Дніпропетровської ОВА Олексій Григорук.

У фурі – декілька тонн з найнеобхіднішим.

Зокрема, хірургічними й педіатричними наборами, перев’язувальними та різними витратними матеріалами.

Є й обладнання. Наприклад, глюкометри разом з тест-смужками. А ще ліки проти хронічних захворювань, антибіотики, кровоспинні. Одних лише інфузійних розчинів три тонни.

Вантаж особисто передала делегація Всесвітньої організації охорони здоров’я.

Серед її представників – регіональний директор з надзвичайних ситуацій Європейського регіонального бюро ВООЗ Джеральд Рокеншауб.

І команда з реагування на надзвичайні ситуації в Україні на чолі з Емануеле Бруні.

«З початку повномасштабної війни наша організація підтримує Україну. Активно доправляємо гуманітарні конвої на Дніпропетровщину. Оскільки регіон – потужний медичний хаб. Комунікуємо на рівні обласної влади, місцевого самоврядування, керівників лікарень», – наголосив Емануеле Бруні.

Розвитку співпраці з іноземними донорами сприяє Регіональний офіс міжнародного співробітництва. Це ініціатива Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України. Вона має на меті розвиток взаємодії місцевих та регіональних влад з міжнародними партнерами, які прагнуть співпрацювати на рівні області та територіальної громади.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *