Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Східні солодощі джезер’є з моркви

Джезер’є – популярний турецький десерт, який готується шляхом уварювання моркви чи зерен гранату. Також зустрічаються його варіації з ківі або з гарбуза. У всіх випадках такі східні солодощі мають казковий смак. Сьогодні ми навчимо вас готувати джезер’є з моркви, що відрізняється дуже яскравим та апетитним кольором.

Для цього вам знадобиться досить недорогий набір продуктів. Морква, цукор, горіхи та кокосова стружка — основні компоненти для приготування цих східних ласощів, які можна купити в абсолютно будь-якому магазині.

Під час варіння овочів потрібно бути дуже уважним. Справа в тому, що під кінець приготування морква може швидко пригоріти на дні сотейника або каструльки. Тому радимо дуже активно її перемішувати, щоб не допустити цього.

Складові
Морква 500 г, Цукор 200 г, Кокосова стружка 80 г, Вода 1 скл., Ванільний цукор 7 г, Грецькі горіхи 60 г

Приготування
1. Очищаємо моркву. Натираємо її на дрібній тертці. Всипаємо моркву в сотейник. Додаємо цукор. Добре все перемішуємо. Вливаємо до моркви 0,5 скл. чистої води. Знову перемішуємо.

2. Відправляємо сотейник на плиту, встановивши середнє нагрівання. Всипаємо до моркви ванільний цукор. Все перемішуємо. Варимо моркву, періодично її помішуючи, до випаровування рідини.

3. Подрібнити горіхи. Всипаємо їх у поліетиленовий пакет. Стукаємо горіхи качалкою для отримання великої крихти.

4. Після випаровування всієї рідини із сотейника з морквою вливаємо ще 0,5 скл. води. Варимо все до однорідної густої маси, активно помішуючи. Коли рідина випарується, прибираємо сотейник із плити. Даємо охолонути.

5. Викладаємо на робочу поверхню великий шматок харчової плівки. Посипаємо її кокосовою стружкою, не допускаючи великої кількості прогалин.
6. На кокосовий шар викладаємо руками, змоченими водою, морквяну масу, що остигнула. Поступово розподіляємо її по стружці, формуючи прямокутний пласт. Посипаємо моркву подрібненими волоськими горіхами, злегка їх вдавлюючи.

7. З допомогою харчової плівки загортаємо все в дуже щільний рулет. Поміщаємо рулет у холодильник на 2 години. Готово!

Потім зніміть харчову плівку з рулету, роблячи це дуже акуратно. Далі розріжте його на маленькі шматочки. Попереджаємо, морква прилипатиме до ножа, тому його слід попередньо змочити водою.

Олена

Recent Posts

На Лівобережжі Кам’янського тривають роботи з відновлення водопостачання (відео)

Про це повідомив міський голова Андрій Білоусов. "Тривають роботи з відновлення пошкодженої ділянки залізобетонного колектора.…

4 години ago

На Дніпропетровщині затримали 20-річну шпигунку рф

Контррозвідка Служби безпеки України затримала 20-річну мешканку Синельниківського району, яка збирала координати для підготовки ракетно-бомбових,…

7 години ago

Восьмеро чоловіків намагались втекти за кордон на автівці: серед них був мешканець Дніпропетровщини

У селі Роздільнянського району прикордонники зупинили Peugeot, який їхав в бік кордону з Молдовою. У…

8 години ago

Дніпропетровщина у трійці лідерів по боргах із зарплати

У 2025 році в Україні зафіксували 35 471 борг по заробітній платі. Дніпропетровська область посіла…

8 години ago

Номінант на Оскар Тімоті Шаламе зіграв тенісиста Марті Райзмана (відео)

Кінокомпанія A24 випустила перший трейлер спортивної трагікомедії "Марті Найкращий" (Marty Supreme), головну роль в якій виконав…

9 години ago

Кам’янські боксери стали бронзовими призерами чемпіонату України

У Хмельницькому з 10 по 18 серпня проходив чемпіонат України з боксу серед юнаків та…

10 години ago