Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Східні солодощі джезер’є з моркви

Джезер’є – популярний турецький десерт, який готується шляхом уварювання моркви чи зерен гранату. Також зустрічаються його варіації з ківі або з гарбуза. У всіх випадках такі східні солодощі мають казковий смак. Сьогодні ми навчимо вас готувати джезер’є з моркви, що відрізняється дуже яскравим та апетитним кольором.

Для цього вам знадобиться досить недорогий набір продуктів. Морква, цукор, горіхи та кокосова стружка — основні компоненти для приготування цих східних ласощів, які можна купити в абсолютно будь-якому магазині.

Під час варіння овочів потрібно бути дуже уважним. Справа в тому, що під кінець приготування морква може швидко пригоріти на дні сотейника або каструльки. Тому радимо дуже активно її перемішувати, щоб не допустити цього.

Складові
Морква 500 г, Цукор 200 г, Кокосова стружка 80 г, Вода 1 скл., Ванільний цукор 7 г, Грецькі горіхи 60 г

Приготування
1. Очищаємо моркву. Натираємо її на дрібній тертці. Всипаємо моркву в сотейник. Додаємо цукор. Добре все перемішуємо. Вливаємо до моркви 0,5 скл. чистої води. Знову перемішуємо.

2. Відправляємо сотейник на плиту, встановивши середнє нагрівання. Всипаємо до моркви ванільний цукор. Все перемішуємо. Варимо моркву, періодично її помішуючи, до випаровування рідини.

3. Подрібнити горіхи. Всипаємо їх у поліетиленовий пакет. Стукаємо горіхи качалкою для отримання великої крихти.

4. Після випаровування всієї рідини із сотейника з морквою вливаємо ще 0,5 скл. води. Варимо все до однорідної густої маси, активно помішуючи. Коли рідина випарується, прибираємо сотейник із плити. Даємо охолонути.

5. Викладаємо на робочу поверхню великий шматок харчової плівки. Посипаємо її кокосовою стружкою, не допускаючи великої кількості прогалин.
6. На кокосовий шар викладаємо руками, змоченими водою, морквяну масу, що остигнула. Поступово розподіляємо її по стружці, формуючи прямокутний пласт. Посипаємо моркву подрібненими волоськими горіхами, злегка їх вдавлюючи.

7. З допомогою харчової плівки загортаємо все в дуже щільний рулет. Поміщаємо рулет у холодильник на 2 години. Готово!

Потім зніміть харчову плівку з рулету, роблячи це дуже акуратно. Далі розріжте його на маленькі шматочки. Попереджаємо, морква прилипатиме до ножа, тому його слід попередньо змочити водою.

Олена

Recent Posts

У Кам’янському з Днем батька привітали чоловіків, які самостійно виховують дітей

15 червня в усьому світі відзначають День батька. Це свято є чудовою нагодою висловити вдячність…

24 хв. ago

На Дніпропетровщині п’ятирічний хлопчик провалився у люк (відео)

Надзвичайною подією закінчилася звичайна дитяча прогулянка на 44-му кварталі у Кривому Розі. 5-річний хлопчик грав…

1 годину ago

У Південному районі Кам’янського іде ремонт доріг

У понеділок, 16 червня, на шляхопроводі по проспекту Ювілейному, більш відомому містянам як «Чапаєвський мостик»,…

2 години ago

The Hardkiss представили сингл Crush з нового альбому (відео)

Гурт The Hardkiss презентував нову англомовну пісню Crush, в якій музиканти повернулися до альтернативного звучання.…

2 години ago

Як виглядають інженерно-фортифікаційні споруди на Дніпропетровщині

DeepState здійснили інспекцію інженерно-фортифікаційних споруд (ІФС), які зводять на адміністративній межі між Дніпропетровською та Донецькою…

2 години ago

На лівобережжі Кам’янського порізали чоловіка

У Кам’янському поліцейські затримали підозрюваного, який вдарив опонента ножем у живіт. Під час конфлікту 38-річний…

3 години ago