Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Східні солодощі джезер’є з моркви

Джезер’є – популярний турецький десерт, який готується шляхом уварювання моркви чи зерен гранату. Також зустрічаються його варіації з ківі або з гарбуза. У всіх випадках такі східні солодощі мають казковий смак. Сьогодні ми навчимо вас готувати джезер’є з моркви, що відрізняється дуже яскравим та апетитним кольором.

Для цього вам знадобиться досить недорогий набір продуктів. Морква, цукор, горіхи та кокосова стружка — основні компоненти для приготування цих східних ласощів, які можна купити в абсолютно будь-якому магазині.

Під час варіння овочів потрібно бути дуже уважним. Справа в тому, що під кінець приготування морква може швидко пригоріти на дні сотейника або каструльки. Тому радимо дуже активно її перемішувати, щоб не допустити цього.

Складові
Морква 500 г, Цукор 200 г, Кокосова стружка 80 г, Вода 1 скл., Ванільний цукор 7 г, Грецькі горіхи 60 г

Приготування
1. Очищаємо моркву. Натираємо її на дрібній тертці. Всипаємо моркву в сотейник. Додаємо цукор. Добре все перемішуємо. Вливаємо до моркви 0,5 скл. чистої води. Знову перемішуємо.

2. Відправляємо сотейник на плиту, встановивши середнє нагрівання. Всипаємо до моркви ванільний цукор. Все перемішуємо. Варимо моркву, періодично її помішуючи, до випаровування рідини.

3. Подрібнити горіхи. Всипаємо їх у поліетиленовий пакет. Стукаємо горіхи качалкою для отримання великої крихти.

4. Після випаровування всієї рідини із сотейника з морквою вливаємо ще 0,5 скл. води. Варимо все до однорідної густої маси, активно помішуючи. Коли рідина випарується, прибираємо сотейник із плити. Даємо охолонути.

5. Викладаємо на робочу поверхню великий шматок харчової плівки. Посипаємо її кокосовою стружкою, не допускаючи великої кількості прогалин.
6. На кокосовий шар викладаємо руками, змоченими водою, морквяну масу, що остигнула. Поступово розподіляємо її по стружці, формуючи прямокутний пласт. Посипаємо моркву подрібненими волоськими горіхами, злегка їх вдавлюючи.

7. З допомогою харчової плівки загортаємо все в дуже щільний рулет. Поміщаємо рулет у холодильник на 2 години. Готово!

Потім зніміть харчову плівку з рулету, роблячи це дуже акуратно. Далі розріжте його на маленькі шматочки. Попереджаємо, морква прилипатиме до ножа, тому його слід попередньо змочити водою.

Олена

Recent Posts

У Кам’янському військових вітали із Днем ЗСУ (відео)

На урочистостях побував міський голова Андрій білоусов. "Завтра наша країна відзначатиме одне з найважливіших державних…

4 години ago

Меру Кам’янського Білоусову вручили почесну відзнаку голови облради (відео)

Про це міський голова Кам’янського повідомив у соцмережах. Напередодні Дня місцевого самоврядування в обласній раді…

5 години ago

Мешканців Кам’янського запрошують на публічну презентацію Стратегії міської стійкості для громади

Проєкт реалізується за підтримки Міжнародний фонд «Відродження» в межах проєкту «Імпульс: розширення можливостей громадянського суспільства…

5 години ago

Кам’янські спортсмени успішно виступили на Чемпіонаті України зі спортивної акробатики у Львові

З 1 по 4 грудня у Львові відбувся Чемпіонат України серед юніорів зі спортивної акробатики,…

5 години ago

Кам’янський хлібзавод запрошує на роботу

Хлібозавод №1  ТОВ «АГРОСС» м. Кам'янське запрошує на постійну роботу. Водій                                                                                               14500-20000 грн. Оператор тістоподільної…

6 години ago

Кам’янчани стали призерами всеукраїнських змагань зі стрибків на акробатичній доріжці

1–4 грудня у місті Миколаїв відбувся Чемпіонат України зі стрибків на акробатичній доріжці та Всеукраїнські…

6 години ago