Запечений паштет із свинячої печінки – це ідеальна закуска як на кожен день, так і на святковий стіл. Рецепт максимально простий. У французькій кухні цю страву називають пате. Подають його найчастіше із кисло-солодким ягідним соусом або фруктовим желе. Але не менш смакує ця паштетна запіканка в чистому вигляді. Паштет чудовий, рекомендуємо!
Свинячу печінку доповнюють курячим м’ясом і салом зі значним прошарком м’яса. Тому кінцевий смак готового паштету виходить не насичений печінковий, а скоріше змішаний із тонким ароматом запеченої печінки. Не залишиться у вашій родині людини, якій не сподобалася б ця страва. Лавровий лист збагачує паштет злегка вловимою пряною ноткою, а овочі надають легкої солодкості.
Складові
Свиняча печінка 400 г, Куряче стегно 200 г, Лавровий лист 6 г, Цибуля 1 шт., Морква 1 шт., Чорний перець (мелений) 1 дрібка, Сіль 1 ч.л., Сало 250 г.
Приготування
1. Із пристроїв вам знадобиться пергамент і вузька прямокутна форма для випічки. Свинячу печінку ретельно помийте, обсушіть паперовим рушником. Зі стегенця зніміть м’ясо разом із шкіркою.
2. Печінку, м’ясо та сало наріжте маленькими шматочками. Пропустіть все це через блендер або м’ясорубку. Цибулю та моркву очистіть і також наріжте невеликими шматочками, додаючи до решти інгредієнтів у м’ясорубку. Ретельно перемішайте масу, всипте сіль та чорний мелений перець. Ще раз перемішайте.
3. На дно форми викладіть лист пергаменту так, щоб краї звисали по обидва боки. Далі влийте у форму підготовлену паштетну масу та розрівняйте поверхню. Потім викладіть лаврові листи.
4. Тепер слід закрити паштетну масу пергаментом, що звисає по обидва боки — спочатку з одного боку, щільно притискаючи пергамент до поверхні, а потім з іншого.
5. Поставте заготовку в розігріту до 180 градусів духовку і випікайте 1 годину. Коли паштет буде готовий, дайте йому повністю охолонути, потім вийміть його з форми і звільніть від паперу.
Порада: готовий запечений паштет можна поставити під гніт, щоб надалі його було зручніше нарізати. Зберігайте блюдо у холодильнику чи морозилці. Подавайте його до столу, попередньо нарізавши тонкими скибочками. У остиглому вигляді це можна зробити легко, але якщо різати його теплим (або ще гірше – гарячим), найімовірніше, він розпадатиметься.
Поліцейські Дніпропетровщини скерували справу до суду. Щоб приховати злочин, підозрюваний перевів гроші на картку свої дівчини.…
На спортивних змаганнях побував мер Андрій Білоусов. "У спортивному комплексі «Прометей» стартував новий сезон «Пліч-о-пліч:…
Поліцейські Дніпра скерувати до суду обвинувальний акт щодо чоловіка, який вчинив замах на вбивство власної…
Понад чотирьох годин нічних пошуків завершилися позитивно і поліцейські Нікопольщини розшукали заблукалу 82-річну жінку. 21…
Дніпропетровська ОВА запрошує підприємців регіону на дев’яту онлайн-зустріч учасників платформи «Діалог влади та бізнесу». Тема…
Гурт Kalush Orchestra презентував кліп на пісню «Коли». Відео знімали у лісі. «Уявіть себе через…