Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Запечений паштет зі свинячої печінки

Погодьтеся, домашній паштет ніколи не зрівняється з магазинним, як будь-які інші напівфабрикати. Цей рецепт трохи відрізняється від звичного нам варіанта: складові не смажать, а запікають. Виходить набагато корисніше і ошатніше. Що говорити про смак, він без перебільшень бездоганний.

Запечений паштет із свинячої печінки – це ідеальна закуска як на кожен день, так і на святковий стіл. Рецепт максимально простий. У французькій кухні цю страву називають пате. Подають його найчастіше із кисло-солодким ягідним соусом або фруктовим желе. Але не менш смакує ця паштетна запіканка в чистому вигляді. Паштет чудовий, рекомендуємо!

Свинячу печінку доповнюють курячим м’ясом і салом зі значним прошарком м’яса. Тому кінцевий смак готового паштету виходить не насичений печінковий, а скоріше змішаний із тонким ароматом запеченої печінки. Не залишиться у вашій родині людини, якій не сподобалася б ця страва. Лавровий лист збагачує паштет злегка вловимою пряною ноткою, а овочі надають легкої солодкості.

Складові
Свиняча печінка 400 г, Куряче стегно 200 г, Лавровий лист 6 г, Цибуля 1 шт., Морква 1 шт., Чорний перець (мелений) 1 дрібка, Сіль 1 ч.л., Сало 250 г.

Приготування
1. Із пристроїв вам знадобиться пергамент і вузька прямокутна форма для випічки. Свинячу печінку ретельно помийте, обсушіть паперовим рушником. Зі стегенця зніміть м’ясо разом із шкіркою.

2. Печінку, м’ясо та сало наріжте маленькими шматочками. Пропустіть все це через блендер або м’ясорубку. Цибулю та моркву очистіть і також наріжте невеликими шматочками, додаючи до решти інгредієнтів у м’ясорубку. Ретельно перемішайте масу, всипте сіль та чорний мелений перець. Ще раз перемішайте.

3. На дно форми викладіть лист пергаменту так, щоб краї звисали по обидва боки. Далі влийте у форму підготовлену паштетну масу та розрівняйте поверхню. Потім викладіть лаврові листи.

4. Тепер слід закрити паштетну масу пергаментом, що звисає по обидва боки — спочатку з одного боку, щільно притискаючи пергамент до поверхні, а потім з іншого.
5. Поставте заготовку в розігріту до 180 градусів духовку і випікайте 1 годину. Коли паштет буде готовий, дайте йому повністю охолонути, потім вийміть його з форми і звільніть від паперу.

Порада: готовий запечений паштет можна поставити під гніт, щоб надалі його було зручніше нарізати. Зберігайте блюдо у холодильнику чи морозилці. Подавайте його до столу, попередньо нарізавши тонкими скибочками. У остиглому вигляді це можна зробити легко, але якщо різати його теплим (або ще гірше – гарячим), найімовірніше, він розпадатиметься.

Олена

Recent Posts

Працював на ворога: на Дніпропетровщині затримали диверсанта

23-річний фігурант завчасно придбав легкозаймисту речовину, якою надалі облив станцію одного з мобільних операторів, та…

4 хв. ago

Гороскоп на 5 липня

Складено гороскоп на 5 липня для всіх знаків Зодіаку. У суботу варто не бути прискіпливими…

49 хв. ago

З російського полону повернулися 5 мешканців Дніпропетровщини

Про це повідомив голова ОВА Сергій Лисак. "Надія, яка справдилася. Черговий обмін. Додому з російського…

1 годину ago

На Дніпропетровщині чоловік жорстоко побив 4-річного сина співмешканки: дитина згодом померла

У Кривому Розі 28-річний чоловік жорстоко побив 4-річного сина своєї співмешканки. Медичної допомоги дитина не…

2 години ago

Завта у Кам’янському можлива гроза з градом

За даними українського гідрометеорологічного центру, 05 липня вночі в Дніпропетровській області грози, подекуди град (діаметром…

14 години ago

Кам’янчанам на передову передали зброю

Про чергову допомогу військовим повідомив мер Андрій Білоусов. "На терміновий запит наших Захисників від громадської…

14 години ago