Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Запечений паштет зі свинячої печінки

Погодьтеся, домашній паштет ніколи не зрівняється з магазинним, як будь-які інші напівфабрикати. Цей рецепт трохи відрізняється від звичного нам варіанта: складові не смажать, а запікають. Виходить набагато корисніше і ошатніше. Що говорити про смак, він без перебільшень бездоганний.

Запечений паштет із свинячої печінки – це ідеальна закуска як на кожен день, так і на святковий стіл. Рецепт максимально простий. У французькій кухні цю страву називають пате. Подають його найчастіше із кисло-солодким ягідним соусом або фруктовим желе. Але не менш смакує ця паштетна запіканка в чистому вигляді. Паштет чудовий, рекомендуємо!

Свинячу печінку доповнюють курячим м’ясом і салом зі значним прошарком м’яса. Тому кінцевий смак готового паштету виходить не насичений печінковий, а скоріше змішаний із тонким ароматом запеченої печінки. Не залишиться у вашій родині людини, якій не сподобалася б ця страва. Лавровий лист збагачує паштет злегка вловимою пряною ноткою, а овочі надають легкої солодкості.

Складові
Свиняча печінка 400 г, Куряче стегно 200 г, Лавровий лист 6 г, Цибуля 1 шт., Морква 1 шт., Чорний перець (мелений) 1 дрібка, Сіль 1 ч.л., Сало 250 г.

Приготування
1. Із пристроїв вам знадобиться пергамент і вузька прямокутна форма для випічки. Свинячу печінку ретельно помийте, обсушіть паперовим рушником. Зі стегенця зніміть м’ясо разом із шкіркою.

2. Печінку, м’ясо та сало наріжте маленькими шматочками. Пропустіть все це через блендер або м’ясорубку. Цибулю та моркву очистіть і також наріжте невеликими шматочками, додаючи до решти інгредієнтів у м’ясорубку. Ретельно перемішайте масу, всипте сіль та чорний мелений перець. Ще раз перемішайте.

3. На дно форми викладіть лист пергаменту так, щоб краї звисали по обидва боки. Далі влийте у форму підготовлену паштетну масу та розрівняйте поверхню. Потім викладіть лаврові листи.

4. Тепер слід закрити паштетну масу пергаментом, що звисає по обидва боки — спочатку з одного боку, щільно притискаючи пергамент до поверхні, а потім з іншого.
5. Поставте заготовку в розігріту до 180 градусів духовку і випікайте 1 годину. Коли паштет буде готовий, дайте йому повністю охолонути, потім вийміть його з форми і звільніть від паперу.

Порада: готовий запечений паштет можна поставити під гніт, щоб надалі його було зручніше нарізати. Зберігайте блюдо у холодильнику чи морозилці. Подавайте його до столу, попередньо нарізавши тонкими скибочками. У остиглому вигляді це можна зробити легко, але якщо різати його теплим (або ще гірше – гарячим), найімовірніше, він розпадатиметься.

Олена

Recent Posts

Щодо аварії на колекторі «Аульського водоводу» на Лівобережжі Кам’янського (відео)

Міський голова Андрій Білоусов розповів щодо аварії магістрального каналізаційного колектору комунального підприємства Дніпропетровської обласної ради…

6 години ago

У Камʼянському розпочали ремонт тротуарів, які знаходяться в найбільш незадовільному стані

У Кам’янському приступили до капітального ремонту наших тротуарів. Про це повідомив мер міста Андрій Білоусов.…

9 години ago

Діти з особливими освітніми потребами у Кам’янському отримають додаткову підтримку

З 1 вересня на Дніпропетровщині діти з особливими освітніми потребами матимуть більше можливостей для розвитку…

11 години ago

Мешканця Дніпропетровщини засудили за незаконне зберігання зброї

На Дніпропетровщині поліцейські скерували до суду обвинувальний акт щодо чоловіка за незаконне зберігання зброї та…

12 години ago

у лікарні на Дніпропетровщині пацієнт вбив сусіда попалаті

Поліцейські Кривого Рогу затримали підозрюваного у злочині. Він Забив до смерті чоловіка. Конфлікт між пацієнтами…

12 години ago

На Дніпропетровщині підліток на мотоциклі потрапив у ДТП

Про це розповіла Лариса Биданцева, керівник Кам’янської станції обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини…

13 години ago