Categories: Це цікаво

Стоматолог розповів, яку зубну пасту категорично не можна купувати українцям

Люди дуже часто йдуть на поводу у маркетингу та реклами і саме тому несвідомо та безвідповідально підходять до вибору тих, чи інших речей. І зубні пасти не стали виключенням.

РБК-Україна (проект Styler) разом зі стоматологом Яном Стремським розповідає, які зубні пасти категорично не можна купувати українцям.

Які пасти категорично не можна купувати українцям

Як каже Стремський, всі ми прагнемо мати ідеально білі зуби. А маркетинг як раз на це й тисне. Але створюючи назви від яких треба бігти, з додаванням “ULTRA white”, “3D white”, “SUPER white” – виробники не пояснюють, як працює цей загадковий механізм для відбілювання зубів.

В чому секрет відбілювальних компонентів зубних паст

Основний секрет відбілюючих паст полягає в їх абразивності (RDA). Чим він вищий, тим більш агресивно буде шкодити поверхні емалі.

Хтось може зазначити, що деякі виробники додають до своїх продуктів харчові фарбники, такі як діоксид титану, але, на жаль, сильного ефекту це не дає. До того ж з серпня цього року його забороняють в усіх європейських країнах, бо він викликає рак.

Які зубні пасти категорично не можна купувати (фото: Freepik)

Які компоненти є стопом для покупки зубної пасти

Пасти які містять такі компоненти, як PEG-8, SLS, парабени, пропілен гліколь – ніколи не мають бути в вашій ванній кімнаті.

Щоправда, сучасні виробники стали настільки хитрими, що замінюють страшні і дивні слова більш новими і незрозумілими, які не те, що звичайним покупцям, але й навіть стоматологам буває складно виявити”, – зазначив стоматолог.

Порада від стоматолога

“Обирайте пасту серед тих, де показник RDA міститься в районі 70-100 (але слід зауважити – з чутливими зубами є свої особливості) 120 – це вже точно не про здоровʼя”, – зазначає Стремський.

Margaret

Recent Posts

На Дніпропетровщині чоловік з ножем поранив співробітника ТЦК

В Дніпропетровській області озброєний чоловік напав на співробітника ТЦК. Військовослужбовець в результаті отримав поранення. Про…

49 хв. ago

На Дніпропетровщині затримали наркоторговців

Криворізькі поліцейські затримали двох наркозбувачів. За місцем мешкання підозрюваних правоохоронці вилучили понад 40 пакетів з…

2 години ago

У Кам’янському відбувся легкоатлетичний пробіг

Про це розповів міський голова Андрій Білоусов. "Сьогодні у Кам’янському на набережній Лівого берега відбувся…

14 години ago

Роботи з благоустрою, виконані у Кам’янському цього тижня

Департаментом житлово-комунального господарства та будівництва Кам’янської міської ради за  період з 10.05.2024 по 17.05.2024 було…

18 години ago

Посилення Дніпропетровської ТЦК: офіційний коментар

Вчора мережею почала ширитися інформація про те, що нібито 18 травня до Дніпропетровської області прибудуть…

20 години ago

У Дніпрі затримали грабіжника

Поліцейські Дніпра повідомили про підозру чоловіку, який вчинив грабіж на вулиці міста. Зловмисник, побачивши смартфон…

20 години ago