У Дніпрі виявили спалах сальмонельозу. Кілька людей потрапили до лікарні з важким отруєнням.
Осередок інфекції зафіксували в одному з громадських закладів харчування. Держпродспоживслужба вилучила продукти без маркування: курятину та яйця. Закладу дали 10 робочих днів, щоб усунути порушення. Склали адміністративний протокол.
“У результаті епідрозслідування виявили низку недоліків. Незадовільний стан приміщень, продукти невідомого походження, порушення дезінфекції. Також у закладі не контролювали умови зберігання та якість продовольства, не боролися зі шкідниками”, – зазначила головна спеціалістка управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства ГУ Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області Маргарита Малишева.